•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac iz Simpsonovih se izvinjava zbog tumačenja uloge Apua

Američki glumac Henk Azarija izvinio se zbog tumačenja uloge Apua, lika indijskog porekla u seriji “Simpsonovi” čija je pojava godinama kritikovana zbog navodnog širenja rasnih stereotipa.

„Jednim delom se osećam kao da bi trebalo da se lično izvinim svakoj osobi indijskog porekla u ovoj zemlji“, rekao je Azarija gostujući u jednom podkastu, prenosi BBC.

Azarija, belac, davao je glas Apuu u čuvenoj animiranoj seriji još od 1990. godine. U januaru 2020. objavio je da će prestati da tumači ovu ulogu.

„Simpsonovi“ su bili pod pritiskom od 2017. godine kada je objavljen dokumentarac u kom se navodi da je lik Apua zasnovan na rasnim stereotipima.

Azarija je u podkastu izjavio da u prvi mah nije znao da li treba da prestane da daje glas tom liku jer nije hteo da „ima naglu reakciju“.

Glumac kaže da je „čitao, išao na seminare, govorio sa ljudima koji znaju mnogo toga o rasizmu, sa Indijcima“.

Iako govori da je lik Apua stvoren iz najboljih namera, naglašava da je emisija bila dio „strukturalnog rasizma“.

„Nisam znao za bolje. Nisam razmišljao o tome. Nisam bio svestan koliko prednosti imam u ovoj zemlji zato što sam bio beli klinac iz Kvinsa“, rekao je on.

„To što su namere bile dobre ne znači da nije bilo negativnih posledica za koje sam ja odgovoran“.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...