•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac Hank Azaria više neće pozajmljivati glas Indijcu Apuu iz Simpsona

Glumac Hank Azaria, koji je poznat po tome što je pozajmljivao glas Indijcu Apuu u legendarnoj animiranoj seriji The Simpsons, rekao je da napušta svoju ulogu nakon nekoliko godina kontroverzi.

Azaria je belac, a indijskom liku Apuu koji je vlasnik prodavnice u Simpsonima, pozajmljivao je glas od 1990. godine. Ali, pojavile su se kritike da ovaj lik promoviše rasne stereotipe.

Zasada nije poznato da li će Apu dobiti novi glas ili će biti u potpunosti uklonjen.

"Sve što znamo je da više neću pozajmljivati glas. Odluku smo doneli zajednički, složili smo se. Smatramo da je to dobra stvar i dobro se osećamo zbog toga", izjavio je Azaria za SlashGlim.

Kontroverze vezane za imigranta Apua Nahasapeemapetilona su intenzividane 2017. godine kada je indijsko-američki komičar Hari Kondabolu napravio dokumentarac u kojem navodi da je lik Apua zasnovan na rasnim stereotipima. U dokumentarcu je naveo da su deca imitirala Apua kako bi ga zadirkivala dok je bio dete.

Neki su se pridružili kritikama, dok su drugi branili seriju tvrdeći da su svi likovi zasnovani na stereotipima.

Azaria pozajmljuje glas i drugim popularnim likovima među kojima su Moe Szyslak i policajac Wiggum.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu