•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gloria (2013)

Čileanski film „Glorija“ (Gloria), u režiji Sebastijana Lelia, je tragikomedija o krhkim nadama i bolnim istinama, portret jake žene koja uspeva da odbrani svoju snagu i nezavisnost uprkos vrtlogu suprotstavljenih osećanja. Ova priča se odvija u uslovima aktuelnih političkih dešavanja u Čileu, inkorporirajući mutne vode od četrdeset godina čileanske istorije.

Glorija je 58-godišnja raspuštenica. Njena deca su odavno otišla od kuće i ona ne želi da dane i noći provodi sama. Odlučna u nameri da prkosi starosti i usamljenosti, ona odlazi na zabave samaca u potrazi za zadovoljstvom, što je u više navrata dovodi do razočaranja i praznine. Ali, onda upoznaje Rodolfa, bivšeg mornaričkog oficira, sedam godina starijeg od nje, prema kome počinje da gaji romantična osećanja. Čak razmišlja i o stalnoj vezi. Međutim, neočekivani problemi iskrsavaju i ona će morati da se suoči sa sopstvenim mračnim tajnama.

Film je osvojio brojne nagrade na međunarodnim filmskim festivalima među kojima se izdvaja Srebrni medved za žensku ulogu (Paulina Garsija) u Berlinu. „Glorija“ je čileanski kandidat za Oskara.

Žanr:drama
Godina:2013
Reziser:Sebastián Lelio
Scenario:Sebastián Lelio, Gonzalo Maza
Uloge:Paulina García, Sergio Hernández, Diego Fontecilla
Uzrast:R
Award:5 nagrada i 5 nominacija
Studio:Fabula, Nephilim Producciones
Zemlja:Chile
Website:www.facebook.com/Glorialapelicula
Jezik:Španski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...