•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glavna uloga u petoj sezoni "Ubice mog oca" poverena Branki Katić

Poslednjih dana stare godine, u Trećoj beogradskoj gimnaziji, ekipa popularnog serijala „Ubice mog oca” ubrzano je snimala nove epizode pete sezone.

U učionici, koja je za potrebe snimanja pretvorena u režiju, veoma je živo. Svi, sa rediteljkom Mašom Nešković i scenaristkinjom Natašom Drakulić na čelu, bez imalo tenzija se detaljno dogovaraju kako će izgledati scena četvrte epizode, piše Blic.

"Upravo se snima scena kada razredni starešina saopštava ostatku odeljenja da je jedan od njihovih drugara počinio samoubistvo. Ovo je vrlo teška i emotivna scena i pažljivo je treba odraditi. Profesora igra Slobodan Ljubičić, prvak užičkog Narodnog pozorišta. Drago mi je što su kroz „Ubice” prošli mnogi glumci širom Srbije i što će šira publika upoznati i ovog velikog i vrsnog glumca. Inače, Gaga (Predrag Antonijević) i ja konstruisali smo taj deo na osnovu, nažalost, istinitih događaja i u saradnji s relevantnim ljudima kojima ovom prilikom zahvaljujem na pomoći. Teška je tema, bolna i opet, nažalost, svakodnevna. Verbalno, socijalno, sajber, fizičko – ova štura tipologija vršnjačkog nasilja ipak ne može da obuhvati svu strahotu kada se ono desi. Najstrašnije je kad se radi o samoubistvu mladih ljudi", priča Nataša Drakulić.

Kako su već gledaoci navikli, svaka sezona „Ubica” ima značajna glumačka pojačanja.

"Nikada nam se nije desilo da nas je neko koga smo zvali odbio, tako da je ove sezone centralno pojačanje u vidu Branke Katić, Petra Božovića, Zorana Cvijanovića, Gorana Šušljika, Tanje Pjevac, ali biće još iznenađenja. Glavni akteri su uglavnom studenti druge i treće godine fakulteta koji igraju ove mlade ljude i oni će nositi ovu petu sezonu", otkriva scenaristkinja.

Na pitanje koga će tumačiti Branka Katić, Drakulićeva zagonetno odgovara da ona igra glavnu ulogu u tematskoj centralnoj priči i da zasad samo toliko može da otkrije.

Snimanje novog ciklusa je počelo 18. decembra, a planirano je da će trajati do kraja marta. Premijerno prikazivanje dvanaest novih epizoda je planirano na kanalu Superstar TV.

"Zbog svih okolnosti oko virusa korona kasnili smo s početkom snimanja. Ja sam na ovom scenariju radila najduže od svih sezona „Ubica”, otprilike oko godinu dana, i to baš zbog aktuelnosti. Možda mi je životno ovo najteža sezona zato što je veoma teška tema. Međutim, po odzivu glumaca, entuzijazmu ekipe i uprkos svim okolnostima, verujem da ovim ciklusom nešto možemo i da promenimo kada je vršnjačko nasilje u pitanju", rekla je scenaristkinja.

U susednoj učionici se snima scena za scenom, a učenici koje tumače Sara Simović, Mladen Lero i Milena Dautović strpljivo čekaju instrukcije rediteljke.

"Igram srednjoškolku Dajanu Nikolić koja je sa pojedinim drugarima iz odeljenja upletena u nešto strašno. Pre ovog projekta, nažalost, nisam bila toliko upoznata s vršnjačkim nasiljem. Kada sam bila srednjoškolka u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, realno nisam ni znala šta se dešava sa mojim vršnjacima", priča Sara Simović, koja je student četvrte godine glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borisa Liješevića.

Njoj je ovo prva veća uloga i, kako priznaje, ima pomalo tremu.

"Pod utiskom sam velike odgovornosti koja je na meni da što bolje iznesem ovu ulogu koja mi je namenjena", tvrdi Sara.

Mlada glumica priznaje da je gledala prvu sezonu "Ubica”, ali da kasnije, kako su krenule obaveze na fakultetu, nije imala slobodnog vremena da prati i nastavke. Ističe da u Novom Sadu, gde trenutno živi, nema ni TV prijemnik.

Nataša nam za kraj otkriva da fanovi mogu očekivati i šestu sezonu „Ubica” a ko zna, možda i još neki nastavak.

"Postoji sveto trojstvo ove serije koji se zovu Vuk Kostić, Marko Janketić i Tihomir Stanić. Dok su oni meni tako poletni, lepi i nasmejani, biće i nastavaka serijala", kroz smeh otkriva Drakulićeva.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...