•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Girl with a Pearl Earring (2003)

Devojka sa bisernom minđušom (engl. Girl with a Pearl Earring) je britanska drama iz 2003. Film je zasnovan na istoimenom romanu Trejsi Ševalije.

Film je bio nominovan za tri nagrade Oskar: za najbolju scenografiju, za najbolju fotografiju i za najbolje kostime.

Delft u 17. veku, zlatno doba Holandskog slikarstva. Kako bi pomogla svojoj porodici, sedamnaestogodišnja Grit (Skarlet Džohanson) počinje da radi kao kućna pomoćnica u domu slikara Johana Vermera (Kolin Fert). Zainteresovana za postupak nastajanja umetničkog dela, Grit sve više vremena provodi sa slikarom. Slikar očinje da joj daje časove o mešanju boja i ostalih poslova vezanih za slikanje, trudeći se da za njihove sastanke ne sazna njegova žena Katarina (Esi Dejvis). Grit se suočava sa naklonošću Van Rejvena koji traži od Vermera da mu naslika Grit. Tako služavka postaje Devojka sa bisernom minđušom, motiv Vermerovog najpoznatijeg dela. Sve to dodatno zbližava slikara i služavku. I dok Grit pada pod Vermerov uticaj, ne može da bude sigurna u njegova osećanja prema njoj. Kada Katarina sazna za sliku, Grit dobija otkaz i odlazi sa imanja Vermerovih. Slikar potom umire i ostavlja Grit biserne minđuše.

Dobra filmska ekipa preporučuje ovaj film.

Žanr:biografija, drama, romansa
Godina:2003
Reziser:Peter Webber
Scenario: Tracy Chevalier
Uloge:Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson
Uzrast:PG-13
Award:14 osvojenih
Studio: Archer Street Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....