•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

GOSTI TREĆEG RAVNO SELO FILM FESTIVALA

Treći Ravno Selo Film Festival okupiće predstavnike filmske industrije, kako naše, tako i iz regiona. Očekuje se da će na otvaranju biti više od 2.000 gledalaca uz specijalnog gosta Milana Marića, koji je ove godine lice u fokusu. Specijalni gosti festivala biće italijanski reditelj filma Čovek koji je kupio mesec – Paolo Zuka, i glumac Jakopo Kulin, kao i crnogorski reditelj Andro Martinović čiji će se film Između dana i noći takođe prikazati u takmičarskom programu.

Poslednje večeri festivala biće prikazane dve komedije, a ekipa filmova će pozdraviti publiku. Ispred filma Taksi bluz mladi glumac Todor Jovanović i njegove kolege Milena Predić i Aleksandar Meda Jovanović, reditelj Miroslav Stamatov i producent Marko Jocić. Dok će se u ime filma Poslednji Srbin u Hrvatskoj publici pokloniti srpski producent filma - Miroslav Mogorović.

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna u 20h biće prikazan debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima Lazarom Ristovskim uz Milana Kolaka i Rašu Vujovića pozdraviće publiku nakon projekcije. Projekcija će uslediti nakon svečanog otvaranja u kojem će poznate ličnosti izvesti čuvene numere iz domaćih i stranih filmova uz pratnju muzičara Novosadske filharmonije predvođene maestrom Mikicom Jevtovićem.

Druge i treće večeri festivala - 22. i 23. juna biće prikazana 4 filma u takmičarskoj konkurenciji:

Između dana i noći 22. juna

Crnogorski film reditelja Andra Martinovića donosi nam tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. Glavne uloge u filmu tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić.

Čovek koji je kupio mesec 22. juna

Italijanski film reditelja Paula Zuke (Paolo Zucca) najgledanija je domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina. Ribar iz Sardinije obećao je mesec ženi koju voli, a Sardinjani uvek održe svoje obećanje. Glavni glumci: Jacopo Cullin (koji će takođe biti gost festivala sa rediteljem), Stefano Fresi, Francesco Pannofino, Benito Urgu, Lazar Ristovski, Angela Molina.

Poslednji Srbin u Hrvatskoj 23. jun

Urnebesna horor komedija reditelja Predraga Ličine vodi nas u budućnost u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zatiče zombi epidemija i vodi ih u avanturu punu ponekad smešnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan: preživeti! U ovoj hrvatsko-srpskoj koprodukciji igraju: Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović Francesca, Severina Kojić.

Taksi bluz 23. juna

Romantična domaća komedija reditelja Miroslava Stamatova istovremeno je šarmantni i uzbudljivi „road movie“ čiji je glavni junak Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Nasmejaće vas do suza: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Boris Milivojević i mnogi drugi.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....