•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Funny Face (1957)

Smešno lice (eng. Funny Face) američki je muzički film iz 1957. sa muzičkim numerama iz istoimenog broadwayjskog mjuzikla iz 1927. Georgea i Ire Gershwina. Film je režirao Stanley Donen. U glavnoj se ulozi pojavljuje Audrey Hepburn kao Jo, sramežljiva blagajnica u knjižari i filozof-amater, koju otkriva slavni modni fotograf kojeg glumi Fred Astaire.

Jo se uskoro nađe na velikom modnom događaju u Parizu gde procveta romantika. Radnja filmske verzije drastično se razlikuje od broadwayjskog mjuzikla, iako su im zajedničke mnoge pesme. Radnja filma zapravo je prilagođenje drugog broadwayjskog mjuzikla, Svadbena zvona (Wedding Bells) Leonarda Gershea. Originalni naslov filma bio je "Wedding Day".

Hepburn u ovom filmu izvodi jedan solo, "How Long Has This Been Going On?"; duet s Astaireom, "S'Wonderful"; duet s Kay Thompson "On How to be Lovely"; a učestvuje i u izvođenju numere "Bonjour, Paris". Poslužilo joj je i njeno plesno umeće, ne samo u dve plesne tačke koje je izvela s Astaireom, nego i u solo boemskom plesu u noćnom klubu koji se često prikazuje tokom retrospektiva njene karijere.

Astaire se tada već približavao kraju svoje filmske karijere u drugom od tri uzastopna muzička filma s francuskom temom koje je snimio tokom 1950-ih.

Hepburn je tvrdila da je insistirala na Astaireu kao preduslovu za njeno učestvovanje u filmu. Thompson, koja je obično radila iza scene, kao muzički urednik filmova, pojavljuje se kao Maggie Prescott, urednica modnog časopisa. Osim dueta s Hepburn, sama je izvela pesmu "Think Pink!", a Thompson i Astaire izveli su komični plesni duet na numeru "Clap Yo' Hands".

Astaire glumi fotografa Dicka Averyja koga njegova nadređena, urednica modnog časopisa Maggie Prescott (Kay Thompson), pošalje da otkrije "novo lice". Dicku ne treba dugo da otkrije Jo (Audrey Hepburn), blagajnicu u knjižari u Greenwich Villageu. Dick ponudi Jo blistavu karijeru, i uskoro se nađu u Parizu gdje ona postaje najtraženiji model modnog sveta.

Dick se usput zaljubljuje u Jo i trudi se odvratiti je od intelektualaca kao što je na primer profesor Emile Flostre (Michel Auclair)...

Žanr:romansa, komedija, muzički
Godina:1957
Reziser:Stanley Donen
Scenario:Leonard Gershe
Uloge:Audrey Hepburn, Fred Astaire, Kay Thompson
Uzrast:R
Award:Nominovan za 4 Oscara, 3 nagrade i 5 nominacija
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu