•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Frozen 2 (2019)

Kada je animirani mjuzikl Frozen uklizao u multiplekse 2013. godine, dobio je rekordnih 27 milijardi američkih dolara u hladnom novcu. Šest godina kasnije, Disney donosi neravni, ali senzacionalno zabavan nastavak osvajača Oscara. Pesme, opet od nagrađivanog para Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez-a, tangiraju upečatljivo. Animacije su fenomenalne, prava čuda animacije - sačekajte da vidite šta CGI čarobnjaci rade sa vodom, najtežim elementom za animaciju. Zadovolјstvo je ponovo uspostaviti vezu sa svima najdražim sestrama princezama: Elsa-om (podarila glas Idina Menzel) i Anna-om (podarila glas Kristen Bell), zajedno s kretenastim sneškom Olaf-om (veseli Josh Gad), bolesnim od ljubavi Kristoff-om (sanjar Jonathan Groff) i Sven-om, uglavnom tihim jelenom, dok kreću u novu avanturu koja bi mogla da bude fatalna za sve.

Poslednji put, Elsa je pobegla do zimske tvrđave, jer su njeni nekontrolisani vrhovi prstiju mogli da brzo zamrznu sve što dodirnu, uklјučujući i Anna-u koja je privolela Elsu nazad ne oslanjajući se ni na koga. Čak se i princ Hans (Santino Fontana) pokazao kao spletkarsko kopile. To je zaista bio slučaj da sestre to urade nešto same za sebe. Slatko.

Ovog puta, Elsa je ponovo na prestolu u Arendelle-u, a Anna pored nje. Ali Elsa i dalјe čuje ovu lepršavu melodiju kako luta sa severa. Da li je to očarana šuma Ahtohallan-a u kojoj vlada autohtono pleme Northuldra i gde Elsa misli da će pronaći odgovore o izvoru svojih misterioznih moći? Naravno da jeste. Flashback nudi tragove preko roditelјa kralјevskih sestara, kralјa Agnarr-a (Alfred Molina) i kralјice Iduna-e (Evan Rachel Wood) i dede kralja Runeard-a (Jeremy Sisto), koji su svi mogli da postanu žrtva ledenog prokletstva koje Elsa misli da otopi. Ona čak peva “Into the Unknown”, baladu o moći koja je trebalo da sledi “Let It Go” do slave Oskara i podseća vas da trube-krajnici Menzel ima glas koji trese splavove.

Za sestre i njihovo pleme put za Ahtohallan ispunjen je opasnostima, naročito onim ogromnim stenama za koje se ispostavilo da da su preteći divovi. I pazite šta ima pod morem. Tu su i novi likovi, uklјučujući impresivnog Sterling K. Brown-a koji podaruje glas vojniku zaroblјenom u zaleđenom stanju ... pa, najbolјe je da se tu zaustavimo u ime "nema spoilera". Samo znajte da Elsa mora da se bori kroz svet sablasnih senki pre nego što dopre do svetlosti.

Pomaže da se uz Olaf-a (“When I’m Older”), Kristoff-a (“Lost in the Woods”) i Anna-u (“Some Things Never Change”) probiju kroz mrak. Jennifer Lee, koja piše i režira s Chris Buck-om, ponekad može da nas izgubi u gomili isprepletenih linija zapleta. Ali oduševlјenje i zasleplјenost ovog mračnog praćenja sve to dovodi do vrhunca koji bi trebalo da publiku zadiha za deo III. Zašto nastavak nikada nije jednak? Frozen IIjednostavno može da slomi urok. U njemu ima magije.

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2019
Reziser:Chris Buck, Jennifer Lee
Scenario:Jennifer Lee, Hans Christian Andersen
Uloge:Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad
Uzrast:G
Award:Nominovan za Oscara, 17 nagrada i 76 nominacija
Studio:Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Website:movies.disney.com/frozen-2
Jezik:engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu