•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

French Kiss (1995)

Meg Ryan, obožavana kao sveamerička anti-francuskinja, prevazilazi njen strah od letenja i uči da ceni strani jezik u zanosnoj evro-ludoriji "French Kiss". Ludorija nije toliko strastvena kao što naslov kaže - u stvari je laka - ali Ryan i Kevin Kline, kao njena atraktivna suprotnost, zajedno su neodolјivi.

Ryan glumi Kate, dobru učitelјicu s netolerancijom na sireve, pasivno pušenje i Francuze. Ipak, planira da se pridruži njenom vereniku, Charlie-u (Timothy Hutton), na medicinskoj konferenciji u Parizu. Ali u poslednjem trenutku ona ne može da se suoči sa letom i Charlie nerado odlazi bez nje.

Za nekoliko dana on je zove da kaže da je upoznao "boginju" i odlazi u Cannes da upozna njene roditelјe i planira venčanje. Ovog puta ništa ne može da zadrži Kate na zemlјi - čak ni njen razočarani saputnik Luc (Kline), iznemogli Francuz koji se napija ukradenom votkom i optužuje je za frigidnost: „Mogu da kažem da si tako obučena zato što se plašiš života", on je psihoanalizira. "Skrivaš se kao mali zečić pod pokrovom."

Nakon što slete u Pariz, Luc ubacuje ukradenu dijamantsku ogrlicu u Kate-in ranac, znajući da će da ga obično pretraže, ali ne i nju čistu koja je nedužna. Pre nego što može da je sustigne, Kate je pošla da nađe Charlie-a, koga je zapazila u zagrlјaju lepe Juliette (Susan Anbeh). Kada se Kate onesvesti, prevarant joj krade stvari. Luc se nudi da joj pomogne da ih povrati - i Charlie takođe - predlog koji ih vodi na jug do romantične Azurne obale.

Lišena novca, pasoša i odeće, Kate otkriva da voli sir, francusko selo, galsku ličnost - i iako je još uvek fokusirana na vraćanje Charlie-a, Luc počinje da joj se sviđa. Luc u međuvremenu počinje da primećuje da Kate-ine oči blistaju sjajnije od Cartierovih dijamanata. To je, naravno, znak za Charlie-vo ponovno interesovanje za Kate.

Kline-ovo urnebesno preterujući akcenat stavlјa inspektora Clouseau na sramotu; njegov je nastup najsnažniji od filma "A Fish Called Wanda." Ryan-ina Kate još je izbirlјivija od junakinje u "When Harry Met Sally... " i topi se isto tako srdačno. Ona i Kline ubedlјivo sparuju; i Doris Day i Rock Hudson imali su seksi scene, ali ne tako romantične.

"French Kiss" ima koristi od njegove čudesno nemarne frankoameričke partiture, koji sadrži Louis Armstrong-ove verzije of "La Vie en Rose," "I Love Paris" u izvođenju Toots Thielemans-a, i Kline-ov melodijski "La Mer". Ili je to Lawrence Kasdan-ov lagodan pristup na bombon scenarija Adams Brooks-a. Ali opet, možda je to ipak samo sir.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1995
Reziser:Lawrence Kasdan
Scenario:Adam Brooks
Uloge:Meg Ryan, Kevin Kline, Timothy Hutton
Uzrast:PG-13
Award:dve nominacije
Studio:Polygram Filmed Entertainment, Prufrock Pictures, Twentieth Century Fox
Zemlja:United States
Jezik:engleski, francuska
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....