•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Force 10 from Navarone (1978)

Svojevrstan nastavak velikog ratnog blockbustera 'Topovi s Navaronea', snimljenog petnaestak godina ranije, 'Sila s Navaronea' je dostojan naslednik, jednako dopadljiv spoj ratne akcije i dramskih elemenata. Reditelj Guy Hamilton dokazao se režiranjem triju filmova o Jamesu Bondu i njegova se sposobnost razložnog pričanja priče bez gubljenja atraktivnosti borbenih sekvenci i ovde jako dobro prikazuje.

Za vreme najtežih bitki u Drugom svetskom ratu, dok Hitlerove trupe polako osvajaju sve veći deo Evrope, američki poručnik Mike Barnsby (Harrison Ford) ima plan za ozbiljan napad na naciste. Za to mu trebaju najveštiji i najopasniji vojnici na svetu, Odred 10, koji je upravo trijumfalno završio svoj zadatak u Navaroneu. Njihova nova misija je rušenje strateški važnog mosta u Jugoslaviji, što će im otežati izdajica u njihovim redovima. Grupin vođa Keith Mallory (Robert Shaw) zna ko je izdajnik, ali to ne može dokazati pa svoja saznanja čuva za sebe. Odred 10 se pridružuje partizanskim jedinicama, ne znajući da je reč o prerušenim nemačkim saveznicima.

Harrison Ford ovim je filmom najavio veliku karijeru, koja je eksplodirala nastupima u trilogijama o Indiani Jonesu i Ratovima zvezda, dok ostatak glumačke postave, među ostalima, sačinjavaju Robert Shaw, Franco Nero i Barbara Bach, koja igra ženu u koju je Fordov lik zaljubljen.

Žanr:akcija, drama, ratni
Godina:1978
Reziser:Guy Hamilton
Scenario:Alistair MacLean, Robin Chapman
Uloge:Harrison Ford, Robert Shaw, Edward Fox
Studio:Columbia Pictures Corporation, Navarone Productions, American International Pictures (AIP)
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....