•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fitzcarraldo (1982)

Fitzcarraldo je slavna nemačka pustolovna drama iz 1982. koju je režirao Werner Herzog a koji je njegova četvrta saradnja sa ekscentričnim glumcem Klausom Kinskijem. Film govori o ambicioznom poduhvatu junaka Fitzcarralda koji je u Amazonskoj prašumi odlučio sagraditi operu.

Peru, oko 1900. godine. Irac Brian Sweeney Fitzgerald, zvan Fitzcarraldo, i njegova supruga Molly prelaze put dug 1.200 milja kako bi videli operu u kojoj glumi Enrico Caruso. Fitzcarraldo planira izgraditi operu za njega usred Amazonske prašume pa skuplja novac kod nekog lokalnog tajkuna. Kupuje parobrod, unajmljuje ekipu i počinje ploviti po Amazonu kako bi ostvario svoju želju. Ali Indijanci sa svojim bubnjevima prestraše njegovu ekipu koja pobegne, pa on ostane sam sa kuvarom, kapetanom i tehničarem. Ubrzo nagovori Indijance da rade za njega glumeći da je izaslanik Boga. S njima uspe prevesti brod preko brda do druge reke, gde otvara operu.

Većina kritičara je hvalila film, dok je manji deo prigovarao zbog nategnutog ritma priče. Gledaocima se uglavnom film sviđa.

Žanr:avantura, biografski, drama
Godina:1982
Reziser:Werner Herzog
Scenario:Werner Herzog
Uloge: Klaus Kinski, Claudia Cardinale, José Lewgoy
Uzrast:PG
Award:4 osvojene
Studio: Werner Herzog Filmproduktion
Zemlja:Nemačka
Jezik:Nemački
Trajanje:158 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu