•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Šavovi" osvojio još jednu nagradu

Samo dve nedelje posle čak četiri osvojene nagrade na festivalu na Kanarskim ostrvima u Španiji, srpski film "Šavovi" nastavio je svoj izrazito uspešan festivalski pohod.

Na upravo završenom Festivalu evropskog filma u Lečeu, u Italiji, ovo ostvarenje je ovenčano nagradom "Zlatna maslina" za najbolji scenario, čija je autorka Elma Tataragić.

Pomenuti festival je ove godine održan po jubilarni dvadeseti put, a gost festivala u Lečeu bio je i reditelj "Šavova" Miroslav Terzić.

Film "Šavovi" je na svetskom nivou premijerno prikazan u programu Panorama na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, gde je osvojio nagradu za najbolji evropski film u ovoj selekciji i drugu nagradu publike.

Takođe, na 47. FEST-u film je dobio nagradu Fipresci, "Nebojša Ðukelić" za najbolji regionalni film, a Snežana Bogdanović je osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu.

"Šavovi", priča sa elementima trilera i melodrame, bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica u Beogradu koje su godinama, a po svedočenjima stotina roditelja, proglašavane umrlim a zapravo prodavane na usvajanje.

Scenario za film inspirisan je svedočenjem jedne od majki, krojačice iz Beograda, koja veruje da joj je dete oteto pre više od dvadeset godina.

Ova majka je provela godine po sudovima i opštinama pokušavajući da dokaže svoju sumnju i veruje da je posle dvadeset godina potrage i borbe uspela da pronađe svog nestalog sina, mladića od dvadeset godina koji živi sa svojom novom porodicom u okolini Beograda.

Film je nastao pod okriljem producenata Uliksa Fehmijua i Milene Trobozić Garfild i njihove producentske kuće West End Production.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...