•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Šavovi' nagrađen u Berlinu

Film "Šavovi" osvojio je nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama, objavio je tročlani žiri Berlinskog festivala.

Ovo je petnaesti put da se na Berlinskom filmskom festivalu dodeljuje ova nagrada, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Žiri je ovim povodom izdao saopštenje u kojem navodi da je ovaj film dobar primer moći filma kao vida umetnosti.

"Sjajna režija, fotografija, montaža i vrhunske glumačke kreacije. Ovaj film je zasnovan na istinitim događajima i pokazuje da postoji mnogo nepravde u svetu, ali, ako verujete u sebe i svoje emocije, možete da sruši te zidove. Priča slama srca. Kada pogledate ovaj film, on će dugo ostati u vama. Šta biste vi uradili da se to dogodi vama? Hrabrost lika majke u ovom filmu je istinski vanserijska. Sve čestitke reditelju Miroslavu Terziću", naveo je žiri u saopštenju o dodeli nagrade.

"Šavovi" će sada imati podršku mreže Europa Cinemas i bolji pristup bioskopskoj distribuciji zahvaljujući finansijskom podsticaju ovoj mreži bioskopa da uvrste ovu srpsko-slovenačko-hrvatsko-bosansko-hercegovačku koprodukciju na svoje repertoare. Nastanak filma podržao je Filmski centar Srbije.

U žiriju koji je dodijelio nagradu ovom filmu bili su Juha Elomäki iz Arthouse Cinema Niagara u Tampereu u Finskoj, Danijela Zuklić iz kompanije Thalia Programm Kino u Potsdamu u Nemačkoj i Marlena Gabriševska u ime poljske kompanije Kino Elektronik iz Varšave.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu