•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film koji će vas naježiti premijerno na 48. FEST-u

Novi film australijskog režisera Džastina Kurcela “Istinita priča o Kelijevoj bandi” posle premijere na Festu, gde će 7. marta biti prikazan u Sava centru i 8. marta u bioskopu Cineplexx Ušče, stiže 12. marta na redovan repertoar domaćih bioskopa.

O australijskom odmetniku Nedu Keliju snimljeno je nekoliko filmova, a glumili su ga, između ostalih, Hit Ledžer i Mik Džeger. U najnovijoj verziji reditelja filmova “Magbet” i “Snežni grad”, koja je urađena po istoimenom romanu Pitera Kerija u pank-rok stilu, plemenitog pljačkaša tumači Džordž Makej (zvezda filma 1917). Važne uloge u “Istinitoj priči o Kelijevoj bandi” igraju velika holivudska imena Rasel Krou, Esi Dejvis, Čarli Hanam i Nikolas Holt.

U pustoši kolonijalne Australije, gde Englezi vladaju krvavom pesnicom nad žilavim Ircima, zatičemo Neda Kelija kao dečaka koga odgaja ozloglašeni pustinjak Hari Pauer (Rasel Krou). On ga uči životu i čeliči za okrutni svet koji ga čeka. Godine prolaze, Ned saznaje da potiče iz reda irskih pobunjenika zvanih sinovi Siva, beskompromisne grupe bandita koji se suprotstavljaju tiranima u rodnoj grudi. Nakon što su mu nepravedno uhapsili majku, Keli regrutuje grupu ratnika kako bi osmislili jedan od najodvažnijih napada anarhije i pobune koju je Australija ikada videla. Uskoro će od samog pomena njegovog imena pripadnici reda i zakona drhtati od straha...

Američki “Holivud ripoter” okarakterisao je “Istinitu priču o Kelijevoj bandi” kao “priču koja će vas naježiti”, “Varajeti” smatra da je reč o opčinjavajućem epskom filmu, dok ga je “Gardijan” nazvao “stroboskopskim, halucinantnim košmarom”. A Rasel Krou smatra da je Krucel prikazao Neda Kelija onako kako ga do sada niko nije video.

- Veliki je izazov igrati u filmu koji je rađen prema popularnom romanu, kao što je to delo pisca Pitera Kerija. Mnogo ljudi živelo je uz Neda Kelija. O njemu su ispričane legende. Dok su ga jedni slavili kao narodnog heroja, drugi su ga doživljavali kao običnog bandita. Saga o Kelijevoj bandi dotakla je svakog stanovnika Australije, ali činjenica je da niko ne zna potpunu istinu o Nedu. Došlo je pravo vreme da skinemo veo sa te tajne – kaže oskarovac Rasel Krou.

Karte za premijernu projekciju filma “Istinita priča o Kelijevoj bandi” su već u prodaji na blagajni Sava centra kao i putem online linka: www.tickets.rs/program/fest-2020-istinita-prica-o-kelijevoj-bandi-1852 .

“Istinita priča o Kelijevoj bandi” će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa naći od 12. marta u distribuciji Dexin filma.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...