•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Napolju cvetaju narandže Nevene Desivojević nagrađen na Filmskom festivalu u Melburnu

Srpsko-portugalski kratkometražni dokumentarni film „Napolju cvetaju narandže“, autorke Nevene Desivojević, dobio je nagradu Black Magic Design za najbolju kameru na Filmskom festivalu u Melburnu u Australiji, koji se tradicionalno održava od 1952. godine. Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije, a u našoj zemlji će premijerno biti prikazan na 13. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocs, koji se ove godine održava od 3. do 10. septembra

Autorka filma Nevena Desivojević o nastanku filma je rekla: „Tokom završnog semestra na Master studijama programa Doc Nomads, u novinskom članku naišla sam na vest da u jednom malenom selu na severu Portugala neko od žitelja potkrada ostale seljane. To me je odmah podsetilo na situaciju sa kojom su se seljani u mom šumadijskom selu nosili u danima mog detinjstva, što je bila motivacija da otputujem tamo i upoznam ih”.

Film, prema sinopsisu, kaže da među planinama, čovek odoleva sam u selu koje nestaje. „Lutajući maglovitom prirodom, krećući se unutar zidova svoje mračne kuće, on oplakuje svoje stanje čoveka, osuđen da služi okruženju koje je odbacio”, stoji u zvaničnom opisu filma.

Rediteljka Nevena Desivojević je rođena u Srbiji, a 2016. je diplomirala na Međunarodnom zajedničkom master kursu Doc Nomads (Lisabon, Budimpešta, Brisel). Radila je kao pomoćnica montažera na dugometražnom dokumentarnom filmu “Polje” Tiaga Hespanhe, koji joj je bio kreativni saradnik i na aktuelnom ostvarenju, uz ostatak ekipe iz Srbije iz Portugala.

Foto: FCS promo, uz dozvolu za objavljivanje.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...