•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Koja je ovo država" u bioskopima od 4. aprila

Od istaknutog hrvatskog reditelja Vinka Brešana u bioskope nam stiže još jedna komedija„Koja je ovo država,“ snimljena u srpsko-hrvatskoj koprodukciji. Film sačinjen od komičnih elemenata, apsurdnih i nadrealnih prizora započeće svoj bioskopski život od 4. aprila, a istog dana biće održana i premijera u beogradskoj Kombank dvorani.

Nakon prethodne uspešne saradnje na filmu, scenarista Mate Matišić i reditelj Vinko Brešan upustili su se u još jednu komediju, čiji scenario čine tri, naizgled sasvim različite, ali ustvari isprepletane i povezane priče.

Šta se dogodi kad ljutiti penzioneri ukradu iz grobova leševe Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana?
Na ovo pitanje odgovara crna komedija "Koja je ovo država" koja prati nekoliko glavnih likova - suicidnog generala, jednog od ministara i grupicu penzionera – ljubitelja hrvatske fudbalske reprezentcije.
Progonjen prošlošću i razočaran u ono što je Hrvatska postala, general Mikić sanja i mašta o svom samoubistvu, a ministar se bori sam sa sobom i onim što je politika od njega napravila, te se dobrovoljno zatvara u zatvorsku ćeliju, jer smatra da mu je tamo mesto.
Revolt prema vlasti iskazuje i nekoliko prijatelja, penzionera, koji se odlučuju na opasan i nesvakidašnji korak - iskopavaju bivšeg predsednika Hrvatske, Tuđmana!
Ipak, postaje im jasno, da svaka odluka koju žele sprovesti zavisi od političara, kojima je važno samo jedno – ostati na vlasti!

Reditelj Vinko Brešan iza sebe ima nekoliko uspešnih ostvarenja: "Kako je počeo rat na mom otoku," "Maršal," "Sveštenikova deca," a na pitanje na koju državu se misli u ovom poslednjem filmu, reditelj odgovara: „Bojim se na svaku. Siguran sam da se ovaj film može u jednakoj meri ticati i Srbije i Hrvatske jer vjerujem da je priča o leševima Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana koje kradljivci nosaju po hrvatskim šumama nešto što se duboko tiče svih nas. Meni je čast da je u ovoj „krađi Miloševićevog i Tuđmanovog leša,“ u mojoj režiji ulestvovao i veliki srpski glumac i reditelj Lazar Ristovski.”

Osim glumca Lazara Ristovskog značajne uloge imaju i: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Zdenko Jelčić, Mate Gulin, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Iva Mihalić i mnogi drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...