•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film GRUDI u konkurenciji za nagrade Pulskog festivala

Film “Grudi” u režiji Marije Perović biće prikazan u takmičarskoj konkurenciji na 67. Pulskom filmskom festivalu, koji će biti održan od 18. do 26. jula 2020. godine. Film će biće prikazan 20. jula 2020. Za Zlatne arene – za najbolji film, režiju, scenario i glumačke nagrade u Hrvatskom programu takmičiće se 16 filmova, od kojih pet u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija, saopštili su iz Pula Film Festivala.

U programu Hrvatski film prikazaće se filmovi “Mater” Jure Pavlovića, “Glas” Ognjena Sviličića, “Ribanje i ribarsko prigovaranje” Milana Trenca, “Ideš? Idem!” Ljube Zdjelarevića i “Tereza37” Danila Šerbedžije. Iz programa manjinske produkcije osim filma “Grudi”, prikazaće se filmovi “Otac” Srdana Golubovića, “Bosonogi car” Petera Brosensa, “Ne zaboravi disati” Martina Turka, “Sin” Ines Tanović, “Korporacija” Mateja Nahtigala, “Svi protiv svih” Andreja Košaka, “Pijavice” Dragana Marinkovića, “Ja sam Frenk” Metoda Peveca i “Agina kuća” Lendite Zeqiraj.

Pulski filmski festival najstariji je hrvatski filmski festival, koji se od 1954. jednom godišnje održava u pulskoj Areni. Bio je najvažniji nacionalni filmski festival u SFRJ.

Film GRUDI imao je svetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Film je nastao po predlošku serije “Grudi” i predstavlja pravi zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcionih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije - OPEN BOX STUDIO, MEANDER FILM, MITROPA, VISIONARY THINKING, kao i podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra. Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Uloge tumače: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Aleksandar Đurica i drugi.… Film je dobio Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju.

Marija Perović diplomirala je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je nagrađene dugometražne igrane filmove “Opet pakujemo majmune” i “Gledaj me” (koji je takođe I bio u konkurenciji Pulskog filmskog festivala) i dokumentarni film “Neka beskrajna sloboda”. Bila je i jedan od reditelja hrvatske serije “Vila Marija”. Profesor je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Serija GRUDI u režiji Marije Perović dobila je prestižnu Specijalnu nagradu žirija na Seoul International Drama Awards, najvećem svetskom televizijskom festivalu, a bila je I u zvaničnoj selekciji prestižnog Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, u kategoriji Najbolja internacionalna serija.

Informacije možete naći na linkovima:
https://pulafilmfestival.hr/hr/program/kategorije/hrvatski-program
https://pulafilmfestival.hr/en/filmovi/3447



Podeli:



Preporucujemo