•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festival “Slobodna Zona“ od 03. do 08.11. 2022 god.

Filmski festival Slobodna zona osnovan je 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu.

Od 3. do 8. novembra 2022. u Beogradu, Novom Sadu i Nišu biće održan 18. Festival Slobodna zona, koji otvara „Trougao tuge“ Rubena Ostlunda.

To će biti ujedno i bioskopska premijera novog filma švedskog reditelja koji mu je doneo Zlatnu palmu za najbolji film 75. Kanskog filmskog festivala.

„Trougao tuge“ oštra je i direktna kritika kapitalističkog društva i govori o krahu zapadne civilizacije. Ruben Ostlund hirurški precizno secira pogrešna mesta društvenog poretka.

Osamnaesto izdanje Slobodne zone još jednom će otvoriti dosta prostora za razmišljanje o tome koliko možemo biti bolji da bi promene u društvu krenule od nas. Ove 2022. godine ponovo imamo scenarija u kojem podele, pretnje nuklearnim ratom, represije i agresije bivaju u fokusu. Svet nikad nije bio bliži, ali svet ponovo insistira na podelama.

Na Takmičarskom programu festivala biće prikazano 13 ostvarenja: šest u međunarodnoj i sedam u regionalnoj selekciji. Ukupno 60 igranih i dokumentarnih ostvarenja autentičnog izraza publika će moći da vidi na ovogodišnjem filmskom festivalu Slobodna zona.

Program u Nišu održaće se u bioskopu Cineplexx po sledećoj satnici:

ČETVRTAK | 3. NOVEMBAR 19h, TROUGAO TUGE-igrani film, Ruben Östlund-SVEČANO OTVARANJE

PETAK | 4. NOVEMBAR 18 h Korset , igrani film, Marie Kreutzer 20h Moonage Daydream dokumentarni film, Brett Morgen

SUBOTA | 5. NOVEMBAR18HLjubav, nemačke marke i smrt, dokumentarni film , Cem Kaya. 20 h Srećno, Leo Grande, igrani film, Sophie Hyde

NEDELJA | 6. NOVEMBAR 18h Rekla je, igrani film, Maria Schrader. 20 h Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša, grani film Andreas Dresen

PONEDELJAK | 7. NOVEMBAR 18, Prekovremeni rad igrani Eric Gravel 20 h Vreme Armagedona

Igrani film , James Gray

UTORAK | 8. NOVEMBAR 18H Rimini igrani film Ulrich Seidl 20 h, Spartaigrani, Ulrich Seidl

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....