•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Festival animiranog filma Tricky Women 2021

Festival animiranog filma „Tricky Women/ Tricky Realities 2021“ objavio je ovogodišnji program koji će otvoriti virtuelnu binu za žene, njihove filmove, vizije i priče od 10. do 14. marta 2021. godine. Festival ujedno slavi 20 godina postojanja, a na programu će pored filmova biti predavanja, prezentacije, razgovori sa umetnicama i retrospektive. Izuzev dva filmska programa celokupan festivalski program biće dostupan bez geo-blokiranja širom sveta u trajanju od 48 sati.

U toku festivala biće prikazano 140 animiranih filmova. Međunarodni takmičarski deo programa obuhvatiće globalne trendove i pravce nezavisnog animiranog filma čiji su stvaraoci žene. Publika će imati mogućnost da vidi višestruko nagrađivane filmove od kojih će većina biti prvi put prikazana u Austriji. Ostali programi biće posvećeni novajlijama u svetu crtanog filma, animiranom filmu u Austriji i kategoriji dokumentarnog animiranog filma. Program koji će obeležiti 20. rođendan festivala prikazaće značajne prekretnice u istoriji festivala i kako su žene mobilisale animirani film da bi ispričale svoje priče.

Ostvarenje „My Favorite War“ autorke Ilze Burkovske Jakobsen koje opisuje njeno odrastanje u Letoniji u vreme hladnog rata biće premijerno prikazano u Austriji. Višestruko nagrađivano delo povezuje igrani i animirani film sa arhivskim materijalom. Film je lična priča o detinjstvu i mladosti autorke u vreme hladog rata, o porodičnim tajnama, ćutanjima i hrabrosti da se izabere sopstveni životni put.

Više informacija o programu festivala Tricky Women 2021.

Fotografije:

© All Her Dying Lovers, Anna Benner, Eluned Zoë Aiano, DE/CZ 2020
© Amours Libres, Emily Worms, BE 2020

© Anima, Mahboobeh Mohammadzaki, IR 2020

© Ascend, Shiva Ahmadi, IR 2017

© Bathroom Privileges, Ellie Land, UK 2019

© My Favorite War, Ilze Burkovska Jacobsen, NO/LV 2020

© Wochenbett, Henriette Rietz, DE 2020

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...