•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Famke Jansen

Famke Jansen (hol. Famke Janssen) je holandska glumica, rođena 5. novembra 1964. godine u Amstelvenu (Holandija). Poznata je po ulogama u filmu Zlatno oko, televizijskoj seriji Reži me i franšizi filmova X-Men.

Jansen je rođena u Amstelvenu (Holandija), kao jedina brineta u porodici plavuša. Tamo je osim njenog maternjeg holandskog jezika, naučila da govori engleski, nemački i francuski jezik. Ima dve sestre, Antoinette Beumer i Marjolein Beumer (glumica). Jansen se iz Holandije odselila u SAD 1984. godine i tamo započela svoju karijeru modela. Imala je potpisani ugovor sa agencijom Elite Model Management, a radila i za Yves Saint Laurenta, Chanel i Victoria's Secret, iako je izgubila nekoliko meseci zbog automobilske nesreće nakon koje je bila prisiljena neko vreme nosi okovratnik. Nakon studiranja pisanja i književnosti na Univerzitetu Kolumbija, preselila se u Los Anđeles kako bi započela svoju glumačku karijeru.

Nakon dolaska u Los Anđeles, Jansen je primila svoje prve uloge, pojavljujući se kao gost u pojedinim televizijskim serijama (kao što su Zvezdane staze: Sledeća generacija i Merlose Place). Njena prva filmska uloga bila je sa Džefom Goldblumom u filmu Father & Sons (1992). Kasnije se pojavila u prvom Džejms Bondovom filmu Pirsa Brosnana, kao fatalna žena Ksenija Onatop. Još jednu značajna ulogu je ostvarila kao dr. Džin Grej/Finiks u filmovima X-Men, X-Men 2 i X-Men: The Last Stand. Takođe, Jansen se pojavila u filmovima Gospodar iluzija, The Faculty, House on Haunted Hill, Ja špijun, Pokeraši, Deep Rising i Žmurke. Imala je i zapaženu ulogu u drugoj sezoni popularne televizijske serije Reži me, kao zavodljiva i manipulativna transeksualna savetnica Eva Mur.


Filmografija:
2015/I Kickback (pre-production)
New Amsterdam (pre-production)
2015 Jack of the Red Hearts (post-production)
2013-2015 Hemlock Grove (TV Series)
2014 Taken 3
2014 X-men: Dani buduće prošlosti
2014 A Fighting Man
2013/I In the Woods
2013 Vulverin
2013 Ivica i Marica: Lovci na veštice
2012 96 sati: Istanbul
2011 Down the Shore
2010 The Chameleon
2004-2010 Nip/Tuck (TV Series)
2009 The Farm (TV Movie)
2008 Puppy Love (TV Series)
2008 100 Koraka
2008/I 96 sati
2008 The Wackness
2007 Alibi (TV Movie)
2007 Turn the River
2007 The Ten
2006 X-men: Poslednje uporište
2006 The Treatment
2005 Žmurke
2004 Eulogy
2003 X-men 2
2002 Ja, špijun
2001 Nikom ni reči
2001 Savrsen par
2000-2001 Ali Mekbil (TV Series)
2000 X-men
2000 Circus
2000 Love & Sex
1999 Kuća na ukletom brdu
1998 Fakultet straha
1998 The Adventures of Sebastian Cole
1998 Celebrity
1998 Pokeraši
1998 RPM
1998 Duboko izranjanje
1998 Zaslepljeni advokat
1998 Snitch
1997 City of Industry
1996 Dead Girl
1995 Zlatno oko
1995 Gospodar opsena
1994 Relentless IV: Ashes to Ashes (Video)
1994 The Untouchables (TV Series)
1994 Melrouz Plejs (TV Series)
1993 Model by Day (TV Movie)
1992 Zvezdane staze: Sledeća generacija (TV Series)
1992 Fathers & Sons

Podeli:



Preporucujemo

Palić Film Festival - Mladi duh Evrope na Paliću
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 4. do 10. jula
PREMIJERA FILMA "ORTACI NA TOČKOVIMA" U SREDU 10. JULA
Antonio Banderas - Živim misteriozan život
Palić Film Festival - Best of Europe 2018
Repertoar bioskopa Cineplexx NIŠ od 11. do 17. jula
Željko Bebek nakon 25 godina samostalno u Nišu
Neočekivano poreklo Johna Wicka
NE PROPUSTITE NAJBOLJI AKCIONI FILM OVE GODINE "PAKLENE...
Projekat novog filma Filipa Kovačevića deo Evropskog...
The Kitchen (2019) - uskoro
Palić Film Festival - Najbolji evropski dokumentarci i...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. jula
Escape plan 3: The Extractors (2019) - uskoro
Blinded by the Light (2019) - uskoro
NAJOČEKIVANIJA PORODIČNA AVANTURA 'KRALJ LAVOVA' U...
Treća sezona serije "Stranger Things" oborila Netflix...
Angel Has Fallen (2019) - uskoro
Druga sezona serije PREDSTRAZA, snimljene u Srbiji,...
Džon Travolta i Morgan Frimen prvi put zajedno glume u...
HOROR "PLEN" OD ČETVRTKA 11. JULA U NAŠIM BIOSKOPIMA
ITALIJANSKI FILM "ČAROBNE NOĆI" U BIOSKOPIMA OD 18. JULA
Comedy Night pružiće dobar provod i razlog za smeh
Nagrada Aleksandar Lifka za Rajka Grlića
Preminuo glumac Rip Torn
Dve nove fantazi serije na Pickbox NOW – „Uskrsnuće“...
Palić Film Festival - Omaž dobitnicima nagrade...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 04. do 10. jula
Predstavljen takmičarski program 26. Festivala evropskog...
The Angry Birds Movie 2 (2019) - uskoro