•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Famke Jansen

Famke Jansen (hol. Famke Janssen) je holandska glumica, rođena 5. novembra 1964. godine u Amstelvenu (Holandija). Poznata je po ulogama u filmu Zlatno oko, televizijskoj seriji Reži me i franšizi filmova X-Men.

Jansen je rođena u Amstelvenu (Holandija), kao jedina brineta u porodici plavuša. Tamo je osim njenog maternjeg holandskog jezika, naučila da govori engleski, nemački i francuski jezik. Ima dve sestre, Antoinette Beumer i Marjolein Beumer (glumica). Jansen se iz Holandije odselila u SAD 1984. godine i tamo započela svoju karijeru modela. Imala je potpisani ugovor sa agencijom Elite Model Management, a radila i za Yves Saint Laurenta, Chanel i Victoria's Secret, iako je izgubila nekoliko meseci zbog automobilske nesreće nakon koje je bila prisiljena neko vreme nosi okovratnik. Nakon studiranja pisanja i književnosti na Univerzitetu Kolumbija, preselila se u Los Anđeles kako bi započela svoju glumačku karijeru.

Nakon dolaska u Los Anđeles, Jansen je primila svoje prve uloge, pojavljujući se kao gost u pojedinim televizijskim serijama (kao što su Zvezdane staze: Sledeća generacija i Merlose Place). Njena prva filmska uloga bila je sa Džefom Goldblumom u filmu Father & Sons (1992). Kasnije se pojavila u prvom Džejms Bondovom filmu Pirsa Brosnana, kao fatalna žena Ksenija Onatop. Još jednu značajna ulogu je ostvarila kao dr. Džin Grej/Finiks u filmovima X-Men, X-Men 2 i X-Men: The Last Stand. Takođe, Jansen se pojavila u filmovima Gospodar iluzija, The Faculty, House on Haunted Hill, Ja špijun, Pokeraši, Deep Rising i Žmurke. Imala je i zapaženu ulogu u drugoj sezoni popularne televizijske serije Reži me, kao zavodljiva i manipulativna transeksualna savetnica Eva Mur.


Filmografija:
2015/I Kickback (pre-production)
New Amsterdam (pre-production)
2015 Jack of the Red Hearts (post-production)
2013-2015 Hemlock Grove (TV Series)
2014 Taken 3
2014 X-men: Dani buduće prošlosti
2014 A Fighting Man
2013/I In the Woods
2013 Vulverin
2013 Ivica i Marica: Lovci na veštice
2012 96 sati: Istanbul
2011 Down the Shore
2010 The Chameleon
2004-2010 Nip/Tuck (TV Series)
2009 The Farm (TV Movie)
2008 Puppy Love (TV Series)
2008 100 Koraka
2008/I 96 sati
2008 The Wackness
2007 Alibi (TV Movie)
2007 Turn the River
2007 The Ten
2006 X-men: Poslednje uporište
2006 The Treatment
2005 Žmurke
2004 Eulogy
2003 X-men 2
2002 Ja, špijun
2001 Nikom ni reči
2001 Savrsen par
2000-2001 Ali Mekbil (TV Series)
2000 X-men
2000 Circus
2000 Love & Sex
1999 Kuća na ukletom brdu
1998 Fakultet straha
1998 The Adventures of Sebastian Cole
1998 Celebrity
1998 Pokeraši
1998 RPM
1998 Duboko izranjanje
1998 Zaslepljeni advokat
1998 Snitch
1997 City of Industry
1996 Dead Girl
1995 Zlatno oko
1995 Gospodar opsena
1994 Relentless IV: Ashes to Ashes (Video)
1994 The Untouchables (TV Series)
1994 Melrouz Plejs (TV Series)
1993 Model by Day (TV Movie)
1992 Zvezdane staze: Sledeća generacija (TV Series)
1992 Fathers & Sons

Podeli:



Preporucujemo

"ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2" OBARA REKORDE GLEDANOSTI I...
Srpska premijera filma Grudi rediteljke Marije Perović na...
Kako je scenario za "Ratove zvezda" stigao na "E-Bay"
It Chapter Two (2019) (2019)
Run-off (2016) - uskoro
Dnevnik Diane Budisavljević otvara Valjevske filmske...
Holop (2019) - uskoro
Goran Višnjić dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih...
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 5. do 11. decembra
KANSKI POBEDNIK "PARAZIT" U BIOSKOPIMA OD 28. NOVEMBRA
In the Tall Grass (2019) (2019)
The Irishman (2019) (2019)
Peti KMMFF od 11. do 14. decembra u Gračanici
PRVI TREJLER ZA NOVI FILM O DŽEJMSU BONDU - "NIJE VREME ZA...
"Čarobna frula" sa scene Metropolitena
Fanovi otkrili grešku u drugoj sezoni serije "Senke nad...
Abigail (2019) - uskoro
Arctic Justice (2019) - uskoro
Sjajne uloge u poslednjih 10 godina koje nisu nominovane za...
BOŽIĆ NA PICKBOX NOW: Najlepši filmovi će vas podsetiti...
Španska komedija godine, PROFESORI DILERI, premijerno...
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 28. novembra do 4....
The Art of Self-Defense (2019) (2019)
Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Niš i...
Christian Bale izgubio čak 35 kilograma zbog uloge u novom...
Objavljen prvi trejler filma "Zov divljine"
KONAČNO U PRODAJI KARTE ZA PREMIJERU FILMA "AJVAR"
UZBUDLJIVA ANIMIRANA AVANTURA "PLAYMOBIL" U BIOSKOPIMA OD...
Dani slovenačkog filma od 6. do 9. decembra u Srbiji!
Mystery Night: Nož u leđa u bioskopu Vilin Grad