•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Exit Through the Gift Shop (2010)

Za svakog ko ne zna, Benksi je ime najmisterioznijeg street-art umetnika i svakako jednog od nacenjenijih živih promotera vizuelne umetnosti, što po aukciskim kućama, što po ulicama svetskih metropola. Njegvi grafiti, stensli, lutke i skulpture su putem medija doprli do miliona. E sada, ovo nije film o tome...

Teri Geta, francuski imigrant u Los Anđelesu, još od tragičnog gubitka majke u jedanaestoj godini opsesivno svaki detalj svog života beleži kamerom, polako otkrivajući svoju autističnu žicu koja će ga odvesti daleko. U svojoj postojbini, u Parizu otkriva da je njegov rođak strit artist, koga takođe snima kamerom i prati na njegovim noćnim pohodima, kako bi kasnije polako upoznavao čitavu svetsku street-art scenu. Neuspešno pokušavajući da dobre do kralja svih njih – samog Benksija, smoren se vraća u LA. Tada mu zvoni telefon. I zove ga Benksi.

Ovaj bolestan, lud, film nadahnut izuzetnim smislom za humor nam donosi još jednu vrlu Beksijevu kritiku društva, koristeći i sopstvena svedočenja (doduše pod kapuljačom sa distorziranim glasom) kroz površinsku intimnu priču o strit artu, njegovoj ekspanziji i uticaju. Benksi, vešto koristeći hiljade sati trake autističnog francuskog filmadžije upoznaje svet sa strit art scenom, dilerima umetninama, producentima i pokušava da objasni u čemu je kvaka.

Manje predvidiv od najzakulisanijeg trilera, sa zapletima i raspletima, bez konciznog praćenja priče, savršeno izmontiranog materijala ovih devedeset minuta čine najbolji dokumentarni materijal godine. Kako vreme posle ovog odgledanog filma prolazi, sve više socioloških i kulturoloških pitanja će vam prolaziti kroz glavu. Brilijantno.

Žanr:dokumentarni, komedija
Godina:2010
Reziser:Banksy
Uloge:Banksy, Space Invader, Mr. Brainwash
Uzrast:R
Award:16 osvojenih
Studio: Paranoid Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...