•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Entre Tinieblas (1983)

“Dark Habits” (“Entre Tinieblas”) je film koji je uneo promenu u tonu čiste melodrame, zato što su uneti i neki elementi komedije. Glumačku ekipu ovog filma čine uglavnom sve same glumice, koje su glumile u mnogim Almodóvar-ovim ostvarenjima: Carmen Maura, Julieta Serrano, Marisa Paredes i Chus Lampreave.

Naracija je vezana za pevačicu iz kabarea, koja bežeći od pravde pronalazi sklonište u manastiru sa monahinjama. Sve pomenute monahinje su počinile različiti greh. Tako je na primer, monahinja koja je starešina manastira, lezbejka i zavisnik od narkotika, koja se zaljubljuje u pevača.

Film je satira i govori o španskim religioznim institucijama, koje odražavaju moralno bankrotstvo. Isto tako je istražena sila želje u likovima koji su vođeni više svojom intuicijom nego li razumom.

Ovo je takođe prvi Almodóvar-ov film koji koristi modernu muziku da pokaže emocije. “Dark Habits” je film koji je postigao skroman upeh i potvrdio umeće čuvenog Almodóvar-a.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, drama
Godina:1983
Reziser:Pedro Almodóvar
Scenario:Pedro Almodóvar
Uloge:Cristina Sánchez Pascual, Will More, Laura Cepeda
Studio:Tesauro S.A.
Zemlja:Spain
Jezik:španski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....