•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Endhiran (2010)

“Endhiran”, a na engleskom je to “Robot” je naučno-fantastični film iz Tamil produkcije iz 2010. godine, čiji je koscenarista i reditelj S. Shankar. U filmu je Rajinikanth u dvostrukoj ulozi, i to naučnika i robota androida. Njegova partnerka na filmu je Aishwarya Rai, dok u sporednim ulogama možemo videti: Danny-ja Denzongpa-u, Santhanam-a, Karunas-a, Kalabhavan-a Mani-ja, Devadarshini-ja i Cochin-na Haneefa.

Nakon gotovo deset godina rada na pre-produkciji filma, krenulo se i sa snimanjem filma koji je trajalo 2 godine počevši od 2008. godine. Ovaj film je obeležio početak specijalnih efekta u Indijskoj produkciji, a koji su nazvani Legacy Effects. Pozadinski efekti iz filma, ali i saundrek sa muzikom iz filma, koju je komponovao A. R. Rahman, su postali najpordavaniji svetski album u tri zemlje, za svega nekoliko dana od početka prodaje. Film je imao premijeru 1. oktobra 2010. godine, zajedno sa svojim titlovanim verzijama: “Robo” na telugu jeziku i “Robot” na hindu jeziku. Producent filma je Kalanithi Maran, a ovo je i dalje najskuplji indijski film do današnjeg dana.

“Endhiran” je dobio pozitivne kritike i ostvario komercijalni uspeh i imao najbolji prvi vikend prikazivanja za od svih Tamil filmova. Veruje se da je to film koji je imao najveću zaradu u Indiji ikada, ali to se ne može sa preciznošću tvrditi zato što se u Indiji ne prati stanje na boks ofis listi, niti se ono beleži.

Radnja filma govori o borbi naučnika Dr. Vasi-ja (Rajnikanth) da ostvari kontrolu sa svojim izumom – super moćnim android robotom Chitti-jem. Ovaj robot je napravljen tako da ima specijalno telo AIRD, koje podrazumeva da robot nema emocije, niti može da razmišlja. Međutim, iznenadni udar groma, “budi” emocije u robotu, tako da je Chitti izgleda spreman da stupi u svet pravih ljudi. Njegov softver je unapređen tako da mu omogućava da razume i proizvodi ljudska osećanja. Čitav plan kreće u suprotnom smeru kada se robot zaljubi u naučnikovu verenicu koja se zove Sana (Aishwarya Rai) i kasnije biva izmanipulisan da dovede do razaranja u svetu, kada se nađe u rukama naučnika koji je suparnik robotovom kreatoru.

Ovo je odličan film, čiji će vas specijalni efekti ostaviti bez daha, činiće vam se kao da im nema kraja i zato ga obavezno pogledajte.

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2010
Reziser:S. Shankar
Scenario:S. Shankar, Sujatha
Uloge:Rajnikanth, Aishwarya Rai Bachchan, Danny Denzongpa
Award:2 osvojene nagrade
Studio:Sun Pictures
Zemlja:India
Website:www.endhirantherobot.com/
Jezik:Tamil
Trajanje:155 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...