•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ecstasy (Extáze) (1933)

Ekstaza (engl. Ecstasy ili češ. Extáze) je film koji je 1933. snimio češki režiser Gustav Mahati. Prvi put je prikazan 24. decembra 1940. u SAD.

U glavnim ulogama su Hedi Kisler (Hedwig Eva Maria "Hedy" Kiesler) (kasnije promenila ime u Hedi Lamar) i Zvonimir Rogoz. U svoje vreme, ovaj film je bio veoma kontroverzan zbog scena u kojima je Hedi Lamar potpuno gola. Ovo je verovatno prvi nepornografski film koji prikazuje čin vođenja ljubavi iako sama scena prikazuje jedino lica glumaca. Možda se može reći da je ovo prvi erotski film.

Hedi Lamar je u srpskoj kinematografiji ovekovečena u filmu Maratonci trče počasni krug time što Đenka pominje njen uspeh i slavu kao i poznatom krilaticom "Kupačice, napravićemo čudo" koja se odnosi na Đenkin pokušaj da snimi film sličan filmu Ekstaza.

Žanr:drama, romansa
Godina:1933
Reziser:Gustav Machatý
Scenario: Frantisek Horký
Uloge: Hedy Lamarr, Aribert Mog, Zvonimir Rogoz
Studio: Elektafilm
Zemlja:Čehoslovačka
Jezik:Nemacki
Trajanje:82 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....