•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

East of Shanghai (Rich and Strange) (1931)

Bogati i čudni (engl. Rich and Strange) je britanska drama-komedija iz 1931. koju je režirao Alfred Hitchcock, kome je to 17. film. Radnja se labavo zasniva na romanu koji je napisao Dale Collins, a scenario su napisali sam Hitchcock i njegova supruga Alma Reville. Glavne uloge tumače Henry Kendall, Joan Barry i Percy Marmont.

London. Fred se vraća umoran s posla. Pri odlasku ne može otvoriti svoj kišobran na ulici iako pada kiša. U podzemnoj, u vozu se zbog naglog kočenja slučajno uhvati za perje šešira neke gospođe i otrgne joj ga. Tek pred kućom uspeva otvoriti kišobran, a supruga Emily čeka ga s pudingom od bubrega. Ukratko, Fred je sit svog života. Srećom, dobija telegram od rođaka koji ga obavesti da je nasledio puno novaca. Sretni, Emily i Fred odmah odluče krenuti na putovanje do istočne Azije. U Parizu stanu pogledati neku predstavu te se konačno ukrcaju na putnički brod za Aziju. Ali kad već uplove u Sredozemno more, Freda počne mučiti morska bolest. S druge strane, Emily se sve više udaljava od njega i pada na šarm pustolova Gordona.

Brod stigne do Port Saida i uplovi do Sueckog kanala. Na jednoj zabavi Freda očara jedna žena, koja tvrdi da je "Princeza". Nakon dugog putovanja, brod nakratko stane kod Singapura. Tamo Gordon pozove Emily da pobegne s njim, ali ona se ipak vrati svom suprugu – koga je u hotelu opljačkala "Princeza" i pobegla s njegovim novcem. Da stvari budu još gore, dok se vraćaju, potone im brod pa ih jedva spase kineski moreplovci. Nakon toliko čudnih pustolovina, par se konačno vrati natrag u svoj dom u London i u stari život.

Film nije bio naročito zapažen ni kod kritike ni kod publike. Ipak, Hitchcock je u razgovoru za biografsku knjigu Hitchcock Françoisa Truffauta izjavio da su Bogati i čudni ipak imali barem jednu spomena vrednu šalu, koja je u međuvremenu postala legendarna: to je ona u kojoj Freda i Emily spase kineski moreplovci te im daju neku hranu. Par sve pojede i zaključi kako im je hrana odlična. Ali onda otkriju recept – pojeli su mačku.

Žanr:komedija, romansa, triler
Godina:1931
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario:Alfred Hitchcock
Uloge: Henry Kendall, Joan Barry, Percy Marmont
Studio: British International Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...