•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Džeki Čen osvojio Oskara za životno delo

Džeki Čen dobio je Oskara za životno delo, tj. počasnog Oskara na osmoj dodeli “Governors nagrada za životno delo”u subotu u Los Anđelesu.

Događaj je sponzorisala Akademija filmskih umetnosti i nauka, a ova počasna nagrada dodjeljuje se već osmi put onima koji su pokazali izvrsnost u životnim ostvarenjima i koji su mnogo doprineli filmskoj umetnosti ili Akademiji.

Čen je rođen u Hong Kongu pre 62 godine, a počeo je da glumi još sa pet godina. Prvi proboj na filmsko tržište Džeki Čen je imao 1978. godine. Od tada pa do danas glumio je u 150 filmova, a učestvovao u stvaranju preko 200.

Nakon 56 godina u filmskoj industriji, i snimanja preko 200 filmova i toliko slomljenih kostiju napokon je ovo moje – oduševljeno je prokomentarisao Džeki.

U Holivudu se probio 1998. godine filmom “Gas do daske” koji je imao i vrlo uspešna dva nastavka, a u planu je još jedan. Uz te filmove, pozajmio je glas u crtanom filmu “Kung Fu Panda”. Uz pomoć “Šangajskog popodneva”, “Smokinga” i “Karate Kida” pokazao je da je glumac koji je sposoban da privuče publiku u bioskope.

– Veliki Džeki Čen. Jedan i jedinstven. Nadam se da ćemo uskoro zajedno raditi. Obojica jako volimo to što radimo, iako još uvek boli – rekao je Silvester Stalone koji mu je uručio nagradu.

Čestitanju se pridružio i Arnold Švarceneger, koji je na svom Fejsbuku ostavio poruku u kojoj čestita Džeki Čenu i poručuje da je Čen zasigurno zaslužio tog Oskara i da uvek nadahnjuje.

Džeki Čena je u avgustu magazina “Forbs” proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svetu. U 2016. je zaradio 61 milion dolara, nešto manje od glumca Dvejna Džonosna.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...