•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dr. No (1962)

Dr. No je akcioni triler iz 1962. sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi. To je prvi film o Jamesu Bondu, agentu MI6. Utemeljen je na romanu Iana Fleminga Dr. No iz 1958., koga su adaptirali Richard Maibaum, Johanna Harwood i Berkeley Mather. Film je režirao Terence Young, a producirali su ga Harry Saltzman i Albert R. Broccoli, Äije će partnerstvo potrajati do 1975.

U Bondovoj prvoj filmskoj avanturi, poslat je na Jamajku kako bi istražio smrt britanskog agenta. Trag ga vodi do ostrva dr. Juliusa Noa, gde upoznaje Honey Ryder. Ubrzo ih zarobljava Dr. No koji pokušava omesti ameriÄke raketne testove kako bi se osvetio Zapadu.Uspeh Dr. Noa, kao prvog Bond filma, doveo je do vrlo popularne serije filmova koja traje i danas. U filmu se ne prikazuje kako je Bond zaradio oznaku 007, što znaÄi da ima dozvolu za ubijanje, nego je Bond prikazan kao iskusni veteran. U filmu je prikazano nekoliko tipiÄnih aspekata koji su karakteristiÄni za sve filmove o Jamesu Bondu, kao što je sekvenca sa cevi pištolja u kojoj se glavni lik prikazuje kroz cev pištolja sa stiliziranim naslovom filma, koju je kreirao Maurice Binder.

Nakon što je Harry Saltzman otkupio prava na knjigu o Jamesu Bondu, nije realizovao projekat. Zato je Albert R. Broccoli hteo otkupiti prava na knjige od Saltzmana. Ali Saltzman nije hteo da prepustiti prava Broccoliju pa su formirali partnerstvo kako bi snimali filmove o Jamesu Bondu. Dobili su dozvolu od United Artists da snime film, koji bi trebao izaći 1962. Saltzman i Broccoli stvorili su dve tvrtke. Danjac, koja će držati prava na filmove, i EON, koja bi trebala producirati filmove.

U potrazi za rediteljem, Broccoli i Saltzman ograniÄili su svoj izbor na britanske filmaše kako bi reditelj koga odaberu dao britanski "štih" Jamesu Bondu. Ponudili su posao Guyu Greenu, Guyu Hamiltonu i Kenu Hughesu, ali su ih svi odbili. KonaÄno su potpisali ugovor sa Terenceom Youngom. Broccoli i Saltzman mislili su kako će Young kreirati pravu sliku Jamesa Bonda, i preneti je iz knjige na film. Prvi film trebao je biti Operacija Grom, ali vodila se pravna bitka sa ko-autorom, Kevinom McCloryjem, pa je Dr. No postao prvi izbor... ostalo je legenda.

Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1962
Reziser: Terence Young
Scenario: Richard Maibaum
Uloge:Sean Connery, Ursula Andress, Bernard Lee
Award:3 osvojene
Studio: Eon Productions
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...