•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Downton Abbey (2019)

Život je težak; Downton Abbey je laka. Skoro četiri godine nakon što je okončao šestu sezonu, šou se već oseća kao relikvija nekog nežnijeg doba televizije; topla PBS mrvica u svetu hladnih krofni. Ekran je možda veći, ali divna melodrama gore-dole i dalјe vlada u malim trenucima: slatkiš-jabuka crvena poštanskog kamiona; valјano zelenilo livadskog travnjaka; lebdenje lavande u zraku dok razni sapunski pod zapleti deluju u blagi, lako razrešivu sapunicu.

Ovde je zaplet zavera kralјevska poseta (ustvari, bake i deke kralјice Elizabete, zato mislite o tome kao nekoj vrsti prequel Jazz-doba za The Crown). Govori se da će monarhija preko noći zaustaviti u Downton-u, šalјe dvorac u besnilo srebrne boje i socijalne anksioznosti, ali većina stvari i dalјe ostaje ista: Lady Mary (Michelle Dockery) drži njenu unutrašnju temperaturu postavljenu na krastavcu; nekadašnja radnička klasa udovac Tom (Allen Leech) vrši pritisak na njegove političke odanosti; grof i grofica (Hugh Bonneville i Elizabeth McGovern) mirno lutaju kroz sobe za presvlačenje; a grofica Dovager (Dame Maggie Smith) održava svoj status verbalnog nindže prizemljenih britanskih plemića. ("Ne raspravlјam se", govori jednom naisaieru sa uvećavajućom smirenošću. "Ja objašnjavam.").

Postoje razne sitnice o ulјudnom osoblјu kralјevskog domaćinstva koje se sukoblјava sa meštanima; tajne trudnoće i lјubavne veze i pokušaji atentata - čak i osetlјivo istraženi gej-buđeni podzaplet za bliskog batlera Thomas-a (Robert James-Collier). Ali ništa u scenariju Julian Fellowes-a nikada ne zaostaje previše iz otmene zone komfora; rešavanje problema u svetu Downton-a je poput razvlačenja upletene ogrlice: Moguće su poteškoće, ali budite sigurni da će to biti 122-minutno obeležavanje, kako gore, tako dole; i biće u redu i sanjalački sa Abbey.

Žanr:drama
Godina:2019
Reziser:Michael Engler
Scenario:Julian Fellowes, Julian Fellowes
Uloge:Julian Fellowes (characters), Julian Fellowes
Studio:Carnival Film & Television, Focus Features, Perfect World Pictures
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...