•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco je kriminalistički film Mikea Newella s Alom Pacinom, Michaelom Madsenom i Johnnyjem Deppom. Temeljen je na stvarnim doživljajima Josepha D. Pistonea, agenta FBI-ja koji se uspešno infiltrirao u kriminalnu porodicu Bonnano, jednu od pet mafijaških porodica u New Yorku tokom sedamdesetih.

Krajem sedamdesetih, agent FBI-ja Joe Pistone (Depp), dobija zadatak da se infiltrira u njujoršku mafijašku porodicu. Nazvavši se Donnie Brasco, i glumeći stručnjaka za dijamante, sprijateljuje se s Leftyjem Ruggeriom (Al Pacino), nižerangiranim mafijaškim plaćenim ubicom čiji je privatni život u rasulu, i Dominickom Napolitanom (Michael Madsen). Čini se da Lefty ne može zaraditi novac, sin mu je narkoman, a konstantno ga mimoilaze prilikom promovisanja u porodici. Stalno podseća Brasca kako se otrežnjuje i razbija iluzije nakon što je proveo 30 godina u mafiji (i ubio 26 ljudi), a da za to ničim nije nagrađen. U Donnieju, međutim, Lefty vidi mladog štićenika koji bi mogao uspeti onde gde je on zakazao. Uzima Donnieja pod svoje, i pod Leftyjevim tutorstvom Donnieja ubrzo prihvataju ostali članovi porodice, iako ne dobija viši čin od "pomoćnog" člana (najniži mafijaški rang). Ali što Pistone duže igra ulogu gangstera, shvata da zaista postaje Donnie Brasco čak i kad nije na dužnosti. Njegova promena počinje stvarati probleme u njegovom braku sa suprugom (Anne Heche) i troje dece. Pistone shvaća da bi najmanja greška u izvedbi gangstera mogla života koštati njega i njegovu porodicu. Osim toga, Joe Pistone je postao Leftyjev blizak i poverljiv prijatelj. Zna da će na dan kad FBI uhapsiti njegove saradnike iz mafije okončati Leftyjev život kao da ga je i on sam ubio.

Žanr:biografija, krimi, drama
Godina:1997
Reziser:Mike Newell
Scenario:Joseph D. Pistone
Uloge:Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen
Uzrast:R
Award:4 osvojene
Studio: Mandalay Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu