•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Domaći film 'Vikend sa ćaletom' sa Nenadom Jezdićem i Banetom Vidakovićem uskoro u bioskopima

Nakon višemesečnog zatišja i srećnog povratka sjaju bioskopskih dvorana iz jezgra srpske kinematografije na veliko platno uskoro stiže i prva domaća komedija, reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića - “Vikend sa ćaletom“. Ostvarenje u kome je Momčilović okupio istaknuta imena domaćeg glumišta: Nenada Jezdića, Baneta Vidakovića, Miodraga Mikija Krstovića, Borisa Milivojevića, Katarinu Radivojević, Svetlanu Cecu Bojković donosi priču o paralelnim svetovima, o ocu i sinu različitih karaktera koji nakon godina razdvojenosti pokušavaju da uspostave prijateljski odnos u toku samo jednog vikenda. Uz Nenada Jezdića koji tumači glavni lik, oca Kašiku, značajnu ulogu u filmu, sina Ognjena, imao je mladi glumac, dečak Vasa Vraneš.

„Nenametljivo, voajerski, ’iz ruke’, uvek u neposrednoj blizini glavnih aktera, s akcentom na detalje u kostimu i rekviziti koji su karakteristični za Kašikin svet, želim da pokažem odnos njih dvojice - sina, koje se tek sprema da zakorači u svet i oca koji je na zalasku, u rezimiranju, turbulentog, naizgled luksuznog, a u osnovi turobnog, mučnog i dobroj meri promašenog života. Ali niti on može da vrati život unazad, niti dečak može da ima drugog oca. To je taj otac i to je taj život, jedan jedini,“ istakao je reditelj Momčilović.

Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...

U ostalim ulogama našli su se: Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...