•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dokumentarni film o čuvenom savinačkom hrastu u DKSG, petak 21.10.

U petak 21. oktobra u 20 časova u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće prikazan dokumentarni film „Ispod hrasta“. O filmu će govoriti pesnik Ljubinko Jelić, reditelj filma Slobodan Simojlović, a uvodnu reč daće prof. Jovan Delić sa Filološkog fakulteta.

Poetski dokumentarni film pripoveda o novom vremenu, u kojem nestaju sveti hrastovi i posvećeni pesnici. Isprepletene su sudbine savinačkog hrasta i pesnika-neimara Ljubinka Jelića, rođenog u senci ovog senovitog gorostasa. Drvo i čovek u dubokom miru dočekuju drvoseče i mitsku zmiju novog auto-puta. Kada stablo hrasta-zapisa postane medijska zvezda, njegovu svetost prepoznaće svi oni koji u sebi nose beleg svetog drveća. Istovremeno, iz pesnika na sličan, epifanijski način, naviru stihovi iščezlog jezika.

Film je osvojio Gran pri na 25. Festivalu etnološkog filma Homoljski motivi u Kučevu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...