•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Doktor Rej i đavoli (2012)

Doktor Rej i đavoli je srpski film iz 2012. godine. Režirao ga je Dinko Tucaković, koji je zajedno sa Dimitrijem Vojinovim napisao i scenario. Film je rađen u koprodukciji Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Film je premijerno prikazan na FEST-u u Beogradu 4. marta 2012. godine.

Slavni holivudski reditelj Nikolas Rej je nakon dva neuspela projekta, po pozivu Ratka Draževića, direktora Avala filma iz Beograda, napustio svoju mladu suprugu i ćerku i došao u Jugoslaviju. U to vreme Rej koji je bio komunista i zavisnik od droga, radio je na projektu "Doktor Rej i njegovi đavoli" po romanu kultnog autora Dilana Tomasa.

I dok su u SAD njegova porodica, producent Semjuel Bronston i glumac Čarlton Heston organizovali pozragu za njim, čak unajmili i privatnog detektiva, u Srbiji je Rej bio hvaljen i zaštićen, pod nedvosmislenim blagoslovom predsednika Tita.

Ali i tu nastaju problemi. Naime, dok je Rej želeo da snima autorski film, Dražević i drugovi su imali drugačije ideje, oni su želeli kostimirani spektakl koji bi promovisao Avala film kao Holivud na Balkanu i SFRJ kao zemlju sloboda, negde između Zapada i Gvozdene zavese.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Biografija, Komedija, Drama
Godina:2012
Reziser:Dinko Tucakovic
Scenario:Sasa Radojevic, Dinko Tucakovic
Uloge:Paul Leonard Murray, Dragan Bjelogrlic i Ana Sofrenovic
Studio:Viktorija Film
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...