•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Deliver Us from Evil (2014)

U filmu ’Spasi nas od zla’ njujorški policajac Ralf Sarči (Erik Bana) počinje da se bori sa svojim ličnim problemima i pitanjima, dok istražuje uznemirujući, brutalan i neobjašnjiv zločin. Kako bi se izborio sa zastrašujućom demonskom silom, koja zaposeda i teroriše ceo grad, udružuje se sa nekonvencionalnim sveštenikom (Edgar Ramirez), obučenim za slučajeve isterivanja đavola. Radnja filma inspirisana je knjigom u kojoj su opisani detalji Serčievog iskustva, koje ledi krv u žilama.

„U ovom svetu, postoje dve vrste zla, naredniče Sarči. Sekundarno zlo, koje čini čovek. I primarno, koje je nešto sasvim drugo" – otac Džoe Mendoza.

Iračka pustinja, 2010. godine. Tri američka marinca, obučena za najžešće borbe našla su se u zaboravljenim, jezivim katakombama, u kojima ih je čekalo nešto, još strašnije od užasa koji se dešavao na površini.

Četiri godine kasnije, hipnotisana žena, baca svoju bebu u lavlju jazbinu u zoološkom vrtu, dok se pred njom pomalja senka muškarca u kapuljači...
Zvuci koji dopiru iz podruma i druge čudne pojave terorišu porodicu u gusto naseljenom delu grada...
Stari latinski natpisi i neobični simboli, pronađeni na više različitih lokacija, otvorili su misteriju koja je isuviše strašna za rešavanje...

Šta je od svega toga bila slučajnost, šta plod mašte, a šta ih spaja u zlokoban lanac koji povezuje ovaj svet sa nekim drugim?

Narednik njujorške policije Ralf Sarči, koga u filmu igra Erik Bana, suočio se sa mračnom stranom zla, na ulicama južnog Bronksa. Kao pripadnik 46e policijske stanice, Sarči je bio svedok ljudskih postupaka koji se graniče sa humanošću. Zbog svega toga, tama je počela da obuzima i njegovu dušu.

Tema filma „Spasi nas od zla“ postavlja pitanja o kojima će publika razmišljati, a ekipa filma i glumci su ta pitanja već razmatrali. „Za vreme pre-produkcije, dok smo se pripremali za film“, navodi Bana, „imao sam uvid u neke materijale i snimke vezane za egzorcizam, što je sa jedne strane bilo fantastično, veoma interesantno i užasno strašno. To nisu materijali za javnost i dok sam to gledao, osećanja su mi bila pomešana. Jedan snimak je imao poseban uticaj na mene. Posle toga mi je bilo teško da zaspim i jedno nedelju dana bio sam sam i nisam izlazio iz sobe“. Bana nastavlja: „Ja mislim da definitivno postoji nešto što nas vodi ka ogromnoj, stravičnoj ljudskoj patnji. Međutim, to se opisuje i objašnjava kao nešto potpuno irelevantno, a u središtu toga nalaze se tuga i bol. Ralf Sarči je, radeći ono što on naziva svoj posao, pomažući ljudima, morao i da se suoči sa ovim. Nemam sumnju da će postojati delovi filma, za vreme kojih će publika osetiti pravi strah. Ali ovaj film je nešto potpuno različito, a drugačije je uvek interesantno. Mislim da je Sarčijevo putovanje u ovom filmu, iako na momente brutalno, zapravo fantastično, zanimljivo, provokativno i istinito“.

Žanr:krimi, horor, triler
Godina:2014
Reziser:Scott Derrickson
Scenario:Scott Derrickson, Paul Harris Boardman
Uloge:Eric Bana, Édgar Ramírez, Olivia Munn
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Studio:Jerry Bruckheimer Films, Screen Gems
Zemlja:United States
Website:www.deliverusfromevil-movie.net
Jezik:Engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....