•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dejvid Finčer je morao da čeka pola decenije da napravi ”Čudni slučaj Bendžamina Batona”

„Čudni slučaj Bendžamina Batona“ je možda najčudniji film Dejvida Finčera (ako se ne računa kada je prizvao ukletog CGI Orvila Redenbahera). Bio je dobro prihvaćen po izlasku 2008. godine, ali su neki ismevali njegovu sentimentalnost, koja je, prema Piteru Bredšou, napravljena za film koji je „neznatan i besmislen“. Ali sentimentalnost je ono što „Benjamina Batona” čini tako fascinantnim upisom u filmografiju njegovog reditelja, koju inače karakteriše hladno ciničan ton. Ovo bi možda bio jedini put u Finčerovoj karijeri da je optužen da je "twee" u bilo kom smislu te reči.

Definitivno je postojao osećaj da su u svetu posle 11. septembra, posle 2008. godine, ljudi imali hitnije brige nego da gledaju kako Bred Pit stari u obrnutom smeru. Ali to nije sprečilo film da zaradi 330 miliona dolara na blagajnama i znatno nadmaši Finčerov prethodni napor. Njegov triler "Zodijak" iz 2007. imao je problema na blagajnama, iako je bio naširoko hvaljen zbog sveobuhvatnog prepričavanja sage o ubici Zodijaka. Sa "Benjamin Button"-om, Fincher nije mogao da baci više krive lopte, prateći svoju dramu o serijskom ubici zamašnom pričom o ljubavi i gubitku i efektivno snimivši ceo život u roku od 2 sata i 47 minuta.

Ali reditelj nije samo reagovao na trendove publike tako što je promenio stvari tako dramatično. Radio je na "Benjamin Buttonu" pre "Zodijaka", povremeno razvijajući dva filma istovremeno. Čak i pre toga postojali su brojni pokušaji da se napravi adaptacija kratke priče F. Skota Ficdžeralda iz 1922. godine, koji su bili uzaludni. I tako je projekat čamio u razvojnom paklu skoro koliko je trajao njegov istoimeni karakter.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...