•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Da se Tarantinu ispunila svaka želja, ekipa Petparačkih priča bi izgledala drugačije

“Petparačke priče” je jedan od najpopularnijih filmova iz devedesetih godina prošlog veka, a na društvenim mrežama pojavio se spisak glumaca koji je reditelj Kventin Tarantino želio da glume u njegovom ostvarenju.

Listu, doduše nekompletnu, objavio je pisac Don Vinslou, a jedan korisnik Tvitera se nadovezao svojom objavom.

Spisak je zanimljiv, ali krenimo redom.

Naime, prvi pik za lik Pampkina prema Tarantinu bio je Tim Rot, za kojeg je i pisana uloga. On je prihvatio da igra u “Petparačkim pričama”. Da je kojim slučajem Tim Rot odbio, njegove zamene bili bi Džoni Dep, Kristijan Slejter, Geri Oldman, Nikolas Kejdž, Džon Kjuzak.

Uloga Hani Bani pisana je za Amandu Plamer. Međutim, glumica nije igrala u “Petparačkim pričama”, te je njen lik poveren Patriši Arket. Na Tarantinovog spisku za igranje Hani Bani našle su se još Dženifer Džejson Li, Marisa Tome i Bridži Fonda.

Vinsenta Vegu, je prema želji Tarantina, trebalo da igra Majkl Medsen, za kojeg je pisana uloga. Međutim, od Medsena nije bilo ništa, je te uloga priprala Džonu Travolti. Za ulogu Vinsa Vege još su konkurisali Alek Bodvin, Geri Oldman, Denzel Vašington.

Za lik Džulsa Tarantina je htio Lorensa Fišburna, za kog je pisana uloga. Međutim, Lorens nije prihvatio ulogu, tako da je partnera Vinsa Vege glumio Semjuel L. Džekson. Na spisku je još bio Edi Marfi.

Kada je reč o Miji Volas, Tarantino je želeo za taj lik Virdžiniju Madsen, Dženifer Bils, Anđelu Baset. Ipak, ulogu je dobila Uma Turman.

Tarantino je za boksera Buča hteo Meta Dilona, za kog je i pisana uloga. Međutim, od Dilona nije bilo ništa, te je ovog lika igrao Brus Vilis. Na spisku za lik Buča Tarantino je hteo i Šon Pena, Nikolas Kejdža, Džoni Depa.

Podeli:



Preporucujemo