•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DELIRIJUM TREMENS u bioskopima

Delirijum tremens, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, stiže u bioskope širom Srbije i Crne Gore 29. avgusta. Svečana premijera filma biće održana 28.8. u bioskopu Arena Novi Sad, na kojoj će se nakon FEST-ove premijere ekipa pokloniti publici i najaviti dugoočekivani bioskopski život ovog filma.

U glavnoj ulozi gledaćemo Tihomira Stanića (koji ređa nagrade na festivalima ove godine za ovo maestralno tumačenje uloge) kao Dagija - čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu. Kada usled delirijum tremensa završi u bolnici , deliće sobu sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredeom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragi-komična priča odvešće nas do psiho-drame, uz pomoć koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

Film je snimljen u produkciji RTS-a nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja. Scenario za predstavu i film je takođe napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji život je gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

U filmu ćemo pored Tike Stanića gledati i mnoge velikane našeg glumišta: Anitu Mančić, Goricu Popović, Igora Đorđevića, Dragana Petrovića Peleta, Nadu Šargin, Miodraga Mikija Krstovića, Beredu Rešit, Milicu Zarić, Svetozara Cvetkovića, Mašu Dakić, Gorana Daničića i Srđana Timarova. Filmski glumački debi u ulozi Dagijevog sina ovim filmom je doživeo mladi glumac Amar Ćorović, koji gradi ozbiljnu karijeru u pozorištu.

Ekipa filma će sledeće nedelje pozdravitii publiku u Banja Luci na svečanoj premijeri 5.9. u bioskopu Cineplexx Palas.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...