•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Džokeru" 11 nominacija za BAFTA nagrade

Džoker, mračna drama o jednom od najpoznatijih zlikovaca iz stripa, koja je prošle godine osvojila Zlatnog lava u Veneciji, ima najviše, 11 nominacija za ovogodišnju nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umetnosti (BAFTA), objavljeno je u Londonu.

Netflixov Irac Martina Scorseseja i Bilo jednom u… Hollywoodu Quentina Tarantina, ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju komediju, slede sa po deset nominacija.

Devet nominacija ima ratna drama 1917, takođe sveže ovenčana Zlatnim globusima za najbolju dramu i najboljeg režisera Sama Mendesa.

Ta će se četiri filma za glavnu nagradu takmičiti s Parazitom južnokorejskog reditelja Bong Joon-hoa.

Joaquin Phoenix, izuzetno hvaljen za ulogu Džokera, nominovan je za najboljeg glumca, u konkurenciji sa Leonardom DiCaprijom za Bilo jednom u… Hollywoodu, Adamom Driverom za Bračnu priču, Taronom Egertonom Rocketmanu i Jonathanom Pryceom, nominovanom za ulogu Franje u Dvojici papa.

Međutim, čim je BAFTA objavila nominacije u glavnim kategorijama, krenule su kritike za dominaciju belaca u glumačkim i muškaraca u režiserskoj kategoriji.

Za najbolje glumice nominovane su Scarlett Johansson (Bračna priča), Saoirse Ronan za poslednju adaptaciju Malih žena, Charlize Theron (One su bombe), Jessie Buckley (Divlja ruža) i Renee Zellweger (Judy).

Johansson je nominovana i za najbolju sporednu žensku ulogu (Jojo Rabbit), u kategoriji u kojoj će joj društvo praviti Laura Dern, Florence Pugh i dvostruko nominirana Margot Robbie (One su bombe i Bilo jednom u… Hollywoodu).

Za najbolju mušku ulogu nominovani su Al Pacino i Joe Pesci za Irca, Tom Hanks za Prekrasan dan u komšiluku, Anthony Hopkins za ulogu Benedikta u Dvojici papa i Brad Pitt za Bilo jednom u… Hollywoodu.

Na pitanje da se glumačke kategorije “čine vrlo bele”, izvršna direktorica BAFTA Amanda Berry odgovorila je BBC-ju da je i ona to pomislila kada je prvi put pogledala popis nominovanih.

“Ali, to nije nepoštovanje ni prema kome, lista je neverovatno jaka”, dodala je.

Dodela nagrada planirana je za početak februara.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...