•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Creed II (2018)

Sada smo i zvanično osam filmova duboko u Rocky Cinematic Universe-umu. Šokantno, znamo. Ali kada ste pomislili da je svaki poslednji ugao i pukotina tog univerzuma bio prekopan za narativnu hranu, dolazi nam Creed II.

Zahvalјujući veštoj režiserskoj ruci Ryan Coogler-a i žestokog preokreta sa Michael B. Jordan-om, franšizni reboot iz 2015. godine, Creed, prevazišao je očekivanja čak i najvatrenijih Rocky fan-ova. I nјegov iznenadni uspeh garantovao je još jedan nastavak. Jedino pitanje je bilo: Gde da idemo za još jedan nastavak drame? Odgovor nas vraća do 1985. godine i filma Rocky IV - taj patriotski kampanjski klasik Hladnog Rata u kojem je italijanski pastuv Sylvester Stallone-a osvetio smrt svog ljutog suparnika Apollo Creed-a u duelu sa rukama (odnosno granitnih pesnicama) Dolph Lundgren-ovog robota ruskog Ivan Drago-a. Očajan? Možda. Međutim, ako bi savetnici iz Zvezdanih ratova na neki način mogli da okrenu čitav film od načina na koji su prvi put ukradeni planovi Death Star-a, onda pretpostavlјamo da su čak i najoronulije prostorije su sada fer igra. Plus, zapravo funkcioniše za Creed II. Iako nije toliko sjajan kao i prvi film koji je prikazao Jordan-ovog Adonis-a, režiser The Land Steven J. Caple Jr. napravio je uzbudlјivu priču o očevima i sinovima, krivici i iskuplјenju, usamlјenosti i porodici - samo to je vrsta velikih razbijačko suptilnih tema, koje su uvek pokretale seriju.

Sada šampion u teškoj kategoriji, Jordan-ov Adonis će postati i sam otac (kao što i Tessa Thompson donosi istu vrstu humanizacije, nežnog srca koju je Talia Shire jednom donela karakteru Adrian-e, a Philicia Rashad ima nekoliko veličanstvenih scena kao Adonis-ova sveznajuća majka). Međutim, pre nego što Adonis može da prihvati svoju novu ulogu kao oca, mora da se dokaže vrednim samom sebi i svog pokojnog oca. Drugim rečima, on mora da reši stari problem koji dolazi u hulk formi Drago-vog mišićavog sina Viktor-a (Florian Munteanu).

Creed II slavno prati sentimentalna-naivčina Rocky šablon kao da je to sveti tekst. Ipak, to ne čini ništa manje efektnim stare trupe. Posebno kada Stallone - kao trener Adonis-a, psihijatar i ispovednik - još uvek može da prizove istu mumlajuću dirljivost koja ga je pre 40 godina učinila filmskom zvezdom. Rekavši to: ako će biti Creed III u nekoj bliskoj budućnosti, možda bi bilo najbolјe da se svi klone vaskrsnuća Mr. T.-a i njegovog šampionskog pojasa gladnog sina, Clubber-a Lang Jr.-a.

Žanr:drama, sport
Godina:2018
Reziser:Steven Caple Jr.
Scenario:Cheo Hodari Coker, Ryan Coogler
Uloge:Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i 4 nominacija
Box office:114.5M USD
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer Studios, New Line Cinema, Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo