•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Constantine (2005)

Film koga je matična kuća Warner reklamira sa 'John Constantine je bio u paklu i vratio se' doslovno pokriva zanimljiv izlet u drugu dimenziju.

'Constantine' je nova filmska ekranizacija uspešnog strip koncepta. Kod nas manje poznat, ali John Constantine je junak koga bi najlakše mogli opisati povlačenjem parealela s dobro poznatim Dylanom Dogom. Ime stripa je 'Hellblazer' a za njegovu dugogodišnju popularnost pa stoga i ovaj izlet u filmske vode zaslužan je Alan Moore, čovek koji je osmislio priču o antiheroju paranormalnih sposobnosti. Uostalom, kao da heroji (nebitno stripovski ili filmski) i imaju nekakve druge moći do onih koji izlaze iz granica normalnih.

John Constantine je bio u paklu i vratio se. U stvarnosti, za njega je i najobičnije šetanje ulicom mimoilaženje sa stanovnicima pakla ili raja; zavisi u koje doba dana šeta i kojim rutama. On naime ima sposobnost koja mu omogućava razaznavanje ljudi od anđela i demona. Ta svetla odnosno mračna stvorenja hodaju među nama prikrivajući se i mi nemamo pojma o tome. Ali imamo Johna Constantinea za zaštitu! Kamen koji je pokrenuo naracijsku lavinu ovog filma je trenutak u kome izvesna policajka (Weisz) želi da istraži smrt svoje sestre blizanke, a za to joj je potrebna pomoć Constantina (Reeves). I tako kreće interdimenzionalna zavrzlama!


Reditelj debitant Francis Lawrence do 'Constantina' se uglavnom bavio video spotovima muzičkih zvezda poput Britney Spears i Aerosmitha. Najveće zamerke su pale na odluku zbog toga što se radnja seli iz Londona i Engleske u Los Angeles i SAD.

Na kraju je 'Constantine' relativno uspešno startovao na bioskopskim blagajnama i već u prvim nedelja prikazivanja pokrio troškove svog nastajanja. Kritika za razliku od publike i nije bila toliko blagonaklona – ocene su uglavnom varirale od teškog proseka do proseka. Za kraj smo ostavili i zanimljiv detalj. Inicijali junaka (JC) sasvim sigurno nisu izabrani slučajno. Baš kao ni oni našeg spasitelja iz 'Terminatora' (John Connor) ili '12 majmuna' (James Cole). Zvuči poznato? Imao ih je i jedan tesar iz Nazareta...

Žanr:akcija, fantazija, horor
Godina:2005
Reziser:Francis Lawrence
Scenario:Jamie Delano, Garth Ennis
Uloge:Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Hounsou
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 5 nominacija
Box office:230.8M USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:constantinemovie.warnerbros.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...