•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Conquest 1453 (2012)

“Fetih 1453” ili kako je na engleskom “"The Conquest 1453” je turski istorijski epski film, čija je radnja zasnovana na događajima vezanim za osvajanje Konstantinopolja, kasnije nazvanog Istambulom, a koji su osvojili Turci iz Otomanskog carstva tokom vladavine Sultan-a Mehmed-a II. Nasloven uloge tumače: Devrim Evin (Mehmet II), İbrahim Çelikkol (Ulubatlı Hasan), Dilek Serbest (Era) i Recep Aktuğ (Constantine XI).

Godina je 1453. a vizantijska prestonica Konstantinopolj je okružena otomanskim Turcima. Grad je samo senka svoje nekadašnje slave, dok Otomansko carstvo nastavlja da jača. Nakon godina tolerisanja postojanja Vizantije, ambiciozni sultan Mehmet II lzapočinje poduhvat kojim želi da okonča postojanje Vizantijskog carstva i da preuzme Konstantinopolj za svoje otomanske Turke, što će postati i najveći ratni poduhvat tog vremena.

Ovo je odlično ostvarenje koje će oduševiti sve ljubitelje epskih filmskih priča.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2012
Reziser:Faruk Aksoy
Scenario:Atilla Engin, Irfan Saruhan
Uloge: Devrim Evin, Ibrahim Celikkol,Dilek Serbest
Box office:22 miliona USD
Studio:Aksoy Film
Zemlja:Turska
Website:www.1453fetih.com/eng/index.html
Jezik:turski
Trajanje:160 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...