•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Click (2006)

Prezauzeti arhitekta Michael Newman ne može da se načudi svojoj sreći kad mu tajanstveni prolaznik pokloni magični daljinski upravljač kojim po želji može da pauzira, premotava unazad ili unapred svet oko sebe. To je upravo ono što je oduvek želeo, ali da li se na dlanu ruke može pronaći put do prave sreće?

Koliko puta može pas da kresne patku? Odgovor, bar prema ovoj komediji Adama Sandlera, jeste koliko god je puta moguće. Dokaz da je Happy Gilmore, ako izuzmemo Punch-Drunk Love, najsrećniji kad povladuje najgorim i najbanalnijim interesovanjima publike. I baš to i jeste nevolja i sa filmom Click, na kojem je ponovo radio sa Frankom Coracijem, režiserom filma Wedding Singer. Film pretenduje da bude duhovita, dirljiva maštarija sa puno veštih smicalica, a u stvari je tupava zabava koja će možda i zadovoljiti najverniju publiku glavnog glumca svojim uobičajenim gegovima sa ispuštanjem vetrova i već pomenutim napaljenim džukcem koji zlostavlja plišanu perad.

Ovo je dakle film iz dva dela. Prvi deo je šlag na torti, sa mnoštvom Sandlerovih duhovitih iznenađenja sa mogućnošću komentara u kome njegov život prepričava James Earl Jones, sa klikom na next chapter kojim on uspeva da preskoči svađu sa svojom ženom Kate Beckinsale i previse bukvalnim stvaranjem kada se vraća u trenutak svog začeća. Drugi deo je suvi patišpanj, kad on zamrzava vreme da bi baljezgao gluposti u lice svom ljigavom šefu Davidu Hasselhoffu ili kada usporava vreme da bi kibicovao poskakivanje grudi devojke koja džogira.

Istu razliku nalazimo i kod glumaca. S jedne strane tu je Christopher Walken, u ulozi čudaka sa debilnom perikom - još jedna sjajna kreacija, a s druge potpuno nezahvalna uloga Seana Astina, koji glumi Beckinsaleinog udvarača u speedo gaćicama.

Neobično je upravo to što je Click najbolji upravo u onim trenucima kada ne pokušava da na silu izvuče humor iz svojih natprirodnih premisa, i kad u prvi plan stavlja svoj košmarni potencijal, sa Sandlerom koji se klikom na daljinski sve više nalazi na milost i nemilost sopstvenih želja.

Ideja filma je sjajna ali realizacija je u najmanju ruku diskutabilna.

Žanr:komedija, drama, fantazija
Godina:2006
Reziser:Frank Coraci
Producent:Jack Giarraputo
Scenario:Steve Koren, Mark O'Keefe
Uloge:Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za Oscara, 3 nagrade i 11 nominacija
Box office:7.8M USD
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Website:clickbr.virtualnet.com.br/index.php
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...