•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bjelogrlić: Druga sezona serije "Tajkun" biće uzbudljivija

Glumac Dragan Bjelogrlić izjavio je danas da će se druga sezona serije "Tajkun", čije je snimanje u toku, dosta razlikovati od prve, biće raznovrsnija i uzbudljivija, i pratiće više linija priče i karaktera.

Bjelogrlić je rekao novinarima da se njegov lik tajkuna Vladana Simonovića neće biti toliko dominantan kao u prvoj sezoni, prikazanoj pre dve godine, ali je istakao da serija "opet ima zanimljivu priču vezanu za njega".

"On je u prvoj sezoni imao neki svoj uspon, pad, da bi se izvukao iz svega. I da bi završio na betonu. Nisu bili sigurni da li ćemo se dogovoriti za nastavak, pa su me bacili na beton da vide da li ću da preživim ili ne. Ali eto, preživeo sam", našalio se Bjelogrlić.

Ekipa serije "Tajkun" danas je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu snimala scene u enterijeru, gde se Simonović obračunava sa poslovnom birokratijom.

Kako je najavljeno, glavni lik serije Simonović se nakon kraćeg oporavka od infarkta doživljenog na kraju prve sezone ponovo vraća u velike biznis igre, a njegov turbulentan život i dalje je predmet spletki domaće biznis elite.

Prema rečima Bjelogrlića, njegov tajkun će u nastavku serije "proći kroz jednu vrstu velikih iskušenja, da bi na kraju našao u jednoj bezizlaznoj situaciji".

"Volim tu ulogu i seriju. Meni jako prija da to radim. Što se mene tiče može i treća sezona, samo da bude dobro osmišljena, da ne bude nastavak da bi bio nastavak, već da se smisli autentična priča", naglasio je glumac.

Između dve sezone "Tajkuna" Bjelogrlić je režirao film i seriju "Toma" (2021), ali priznaje da se najbolje oseća kada se vrati samo glumačkom poslu, i da mu prijaju uloge u filmu i seriji "Nečista krv - greh predaka" (2021) i u "Tajkunu" koje su "zahtevne i izazovne".

"Svaki dobar i pametan reditelj sarađuje sa glumcem kad postavlja scenu. Sluša i njegove predloge. To ja radim sa glumcima kada režiram. Saradnja je dvosmerna ulica. Ima reditelja koji sve smisle unapred i onda ti samo kažu. Ali ja takve reditelje baš ne volim, niti se ja tako ponašam", rekao je Bjelogrlić.

Umesto Miroslava Terzića koji je radio prvu sezonu, deset novih nastavaka po scenariju Ðorđa Milosavljevića režiraju Ivan Stefanović i Jelena Gavrilović, a Bjelogrlić ističe da je saradnja sa njima "na obostrano zadovoljstvo".

Stefanović je rekao novinarima da svako od reditelja ima svoju epizodu i da je "ta podela mnogo bolja zato što svako ima kontrolu nad celom epizodom", iako ima scena koje rade zajedno.

Upitan kako je raditi da Bjelogrlićem koji ima rediteljsko isuskustvo, Stefanović je rekao da ide dobro, jer "uvek ima dobre ideje - bilo bi strašno da ima loše".

Dok je u prvoj sezoni fokus bio na odnosu Simonovića sa sinom, sada je dominantan odnos sa ćerkom koju igra Teodora Dragićević.

"Teodora ima veliku ulogu i na njoj je dosta. Tako da je dosta važna, a mislim da je odlična", naglasio je Stefanović.

Kako je najavljeno, priča u drugoj sezoni biće zakomplikovana ličnim i poslovnim odnosima Bjelogrlićevog Simonovića sa dvojicom novih likova, tajkunima koje igraju Dejan Aćimović i Marko Grabež.

Aćimović je rekao da je njegov lik Koste Balabana, vlasnika kompanije "Balaban", pripada novopečenoj društvenoj strukturi koja sad žari i pali regionom, koji su se u ratno doba obogatili.

"Došao je u Beograd, formirao se, krenuo napred i šta mu se događa videćemo", rekao je Aćimović.

Grabež igra vlasnika IT kompanije "Stratos" Dušana Tadina, čiju stariju suprugu tumači Nada Šargin, koji je okrenut novim tehnologijama i "donosi neku svežinu u svet magnata".

Govoreći o likovima u "Tajkunu" Grabež je rekao novinarima da je "to je svet koji je većini poprilično stran i dalek, to su drugi načini funkcionisanja i drugi međuljudski odnosi".

U drugoj sezoni "Tajkuna" igraju i Jelena Ðokić, Branislav Trifunović, Ana Stefanović Bilić, Mirko Vlahović, Miloš Cvetković, Filip Radovanović, Milica Trifunović i drugi.

Snimanje nastavka "Tajkuna" počelo je polovinom jula, a planirano je da traje do sredine oktobra, dok produkcijska kuća Fajerflaj i Telekom Srbija najavljuju premijeru sledeće godine na kanalu Superstar i Radio-televiziji Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....