•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bh. science fiction film "Fugitive" osvojio dve nagrade na tajvanskom festivalu

Nakon festivalske premijere u okviru oficijelne selekcije ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, bh. animirani science fiction film "Fugitive" osvojio je dve nagrade na meÄ‘unarodnom filmskom festivalu FFIFA na Tajvanu.

Žiri Formosa Festival of International Filmmaker Awards dodelio je filmu Adisa Kutkuta Billain-a Award of Excellent Short Animation (nagradu za animaciju) i Award of Curator's Picks (nagradu žirija).

"Nagrade poput ovih su vid ohrabrenja za nastavak timskog rada na meÄ‘unarodnom nivou. Ovo je javna potvrda da je prepoznata slojevitost priÄe, tehniÄka složenost i inovativnost Fugitive-a. Smatram da je bh. kreativna snaga nedovoljno istaknuta na meÄ‘unarodnom, ali i domaćem tlu, i za nas je ovo pobeda 'pokreta otpora' koji se godinama bori da u bh. kinematografiju donese nešto novo", izjavio je Adis Kutkut Billain.

Fugitive je napokon dostupan i globalno putem Vimeo OnDemand servisa. Komentari su iznimno pozitivni. Adisova umetniÄka vizija NeoSarajeva okarakterisana je kao "distopijska, mraÄna i sajberpoetiÄna", a "Fugitive" je ocenjen kao "neverovatno audiovizuelno iskustvo".

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...