•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Benvenuti al nord (2012)

“Benvenuti al Nord” je italijanska komedija čiji bi se naslov preveo na engleski jezik kao ”Welcome to the North”. Reditelj ovog ostvarenja, koje je premijeru imalo 18. januara 2012. godine u Italiji je Luca Miniero. Scenario za ovo ostvarenje uradili su Fabio Bonifacci i Luca Miniero, a glumačku ekipu čine imena poput: Valentina Lodovini, Claudio-a Bisio-a i Angela-e Finocchiaro. Treba istaći da je “Benvenuti al nord” na prvom mestu na boks ofis liste Italije.

Ovo je jako zanimljiva komedija, koja je jako zabavna za gledanje. Snimanje je počelo na ultra modernoj lokaciji Via Polenghi, koju je uradio Renzo Piano, a zatim se snimalo i u Napulju, Milanu i Aosta dolini.

Radnja filma govori o tome da Južnjaci dolaze na konferenciju na sever, gde bez sumnje sreću stereotipe Severnjaka, koji su takođe jako iznenađeni stereotipnim Južnjacima i njihovim običajima.

Filmska priča se vezuje za mladića sa juga Italije koji mora da se preseli u Milano zbog posla. Jako je zanimljivo sresti se sa razlikama između severa i juga Italije, koje su zaista velike. Čini se da gledaoci treba da se smeju ljudima iz Milana koji koji imaju mnoge neobične navike, kao na primer, da planiraju šta će raditi nedeljama unapred, da se trude da uvek stižu na vreme i da jedu neke “čudne” stvari kao što je suši.

Film “Benvenuti al Nord” je jako zabavan film koji se preporučuje svim Italijanima i onima koji vole Italiju i njene običaje.

MN
Žanr:komedija
Godina:2012
Reziser:Luca Miniero
Scenario:Fabio Bonifacci, Luca Miniero
Uloge:Valentina Lodovini, Claudio Bisio, Angela Finocchiaro
Box office:12
Studio:Medusa Studio
Zemlja:Italija
Jezik:italijanski
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...