•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Belma Salkunić voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala

26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 14. augusta, svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, je bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, “Glas”. Publika ga ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.
Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine prepušta uspješnim bosanskohercegovačkim filmskim umjetnicima mlađe generacije, sa željom da otkriva, podržava i promoviše regionalne mlade filmske snage.
Belma Salkunić rođena je 1988. godine. Na Akademiji scenskih umjetnosti (odsjek Gluma) diplomirala je 2012. godine. Trenutno je članica ansambla Narodnog pozorišta u Sarajevu. Debitovala je na filmu „Dobro uštimani mrtvaci“ Benjamina Filipovića, a potom je uloge ostvarila u filmovima: „Sarajevski Romeo i Julija“, „Dvaput rođen“, „Glas“, „Sve o ljubavi, knjigama i psima“, te serijama: „Crna hronika“, „Lud, zbunjen, normalan“, a nedavno je završila snimanje srbijanske serije „Žigosani u reketu“. Film „Glas“, hrvatskog reditelja Ognjena Sviličića, u kojem je igrala glavnu žensku ulogu, premijerno je prikazan na 24. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Busanu, u oktobru 2019. godine.
Neke od pozorišnih predstava u kojima je igrala su: „Građanin plemić“, „Cosa Nostra“, „Oda radosti (deveta nedovršena)“, „Sedam dana kasnije“, „Snijeg“ i „Vođa“. Osim rada na predstavama i filmovima, aktivno radi kao moderator na događajima, snima reklame, te ima iskustvo rada na radiju i televiziji.
U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić, te glumcima Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću, Feđi Štukan i Igoru Skvarici.
26. Sarajevo Film Festival održava se od 14. do 21. augusta preko ondemand.sff.ba.
Karte za 26. Sarajevo Film Festival su u prodaji na ondemand.sff.ba.
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila