•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

Mlada filmska ekipa snima dokumentarac o Leslie Vernonu, moderniziranoj verziji legendarnih slasher ubica poput Jasona, Michael Myersa i Freddy Kruegera. Već u početnim scenama njihovog dokumentarca, video snimcima se referenciraju poznata mesta gde su spomenute kultne horror legende ubijale svoje žrtve. U bazi njihovog filmića, to se sve dogodilo, a imaju veliku čast da mogu snimati Lesliea, mladog psihopatu koji će im objasniti njegove mračne planove ka rešavanju desetoro tinejdžera. Ekipa će snimiti fantastičan pregled jednog poremećenog mozga, ali kako to inače biva dobiće i mnogo više od onoga što su tražili.

"Behind the Mask" je jedan izuzetno originalan koncept obrade tipičnih slasher filmova. Kroz nekakvu mockumentary perspektivu, filmska ekipa dobija celokupni pregled jednog tipičnog ubice iz ovog horor podžanra. Poučeni očito prilično obilnim iskustvom gledanja ovakvih filmova, scenaristi su fantastično obradili sve one stvarčice koje su sastavni delovi tih popularnih stalk and slash filmova.

Uz pogled kroz kamere i razgovore sa ubicom, neki delovi filma su snimani kao tipičan slasher (znači kao pravi film, a ne film unutar filma), a da stvari ne postanu dosadne, nakon kojih sat vremena barijere pucaju i akcija se ubrzava.

Tip koji glumi Leslie Vernona je kroz većinu diskusija potpuno normalan i zabavan tip. Usput, njegova maska, izgled i oruđe totalno su otkačeni. Oni tinejdžeri koji su namenjeni samo da
umiru su nekako usputni, ali se i tu malo podsmeha na tipičnu heroinu koja na kraju rešava sve. Od glumaca nemamo nikog poznatog osim možda Freddya Roberta Englunda u nekakvoj Dr. Loomis ulozi, na sekundu se pojavljuje i originalni Leatherface Gunnar Hansen.

"Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon" je film koji bi sigurno trebao pogledati svaki fan slashera, ali radi svoje inovativnosti i zanimljivosti i bilo koji ljubitelj horora. I da, gledajte odjavnu špicu do kraja.

Žanr:komedija, horor, triler
Godina:2006
Reziser: Scott Glosserman
Scenario: Scott Glosserman
Uloge: Nathan Baesel, Angela Goethals, Zelda Rubinstein
Uzrast:R
Award:5 osvojenih
Studio: Glen Echo Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...