•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bambi (1942)

Bambi je američki animirani film iz 1942. u režiji Dejvida Henda. Nastao je prema knjizi „Bambi, život u šumi“ austrijskog pisca Feliksa Saltena. Ovo je peti dugometražni crtani film rađen u produkciji Kompanije Volt Dizni. Nastavak pod nazivom Bambi II objavljen je 2006.

Radnja se odvija u šumi gde su sve životinje uzbuđene rođenjem laneta Bambija, koji je nazivan "Princem šume". Sledećeg dana, dok hoda uz svoju mamu, Bambi upoznaje životinje u šumi. Postaje prijatelj sa zecom Tamperom, a potom i sa tvorom Cvetom.

Jednog jutra, Bambi sa mamom odlazi na livadu, mesto koje je i predivno i zastrašujuće, jer na livadu često dolaze lovci, a tu nema zelenila gde bi se životinje mogle sakriti. Na livadi Bambi upoznaje mladu Falinu i svog oca "Velikog Princa šume", a ubrzo zatim se susreće i sa čovekom koji je oterao sve životinje da pobegnu u šumu.

Zima je stigla, Bambi i zec Tamper proživljavaju avanture na snegu. Više skoro i da nema hrane u šumi, pa Bambi i mama odlaze na livadu gde otkrivaju malo trave, koja najavljuje dolazak proleća. Ali lovci su u šumi! Mama naređuje Bambiju da beži i da se ne osvrće. Dok trče, čuje se pucanj. Nedugo zatim Bambi se nalazi na sigurnom, ali otkriva da nema njegove mame. Dolazi Veliki Princ i otkriva mu da njegova mama više ne može biti sa njim. Sada mora biti hrabar i naučiti da se sam stara o sebi.

S dolaskom proleća životinje počinju da pronalaze svoje parove. Tamper i Cvet pronalaze svoje parove, a Bambi ponovo sreće Falinu. Dok oni veselo plešu kroz šumu dolazi drugi mužjak, Rono, koji pokušava da natera Falinu da ode sa njim. Bambi odlučuje da se bori sa Ronom i pobeđuje gurnuvši ga sa litice u reku.

Te noći, Bambija budi miris dima. Otac mu objašnjava da su lovci ponovo u šumi i da svi moraju bežati. Bambi se vraća da potraži Falinu koju jure lovački psi, bori se sa njima i tako joj omogućava da pobegne. Falina je na sigurnom, ali Bambi biva ustreljen dok trči. Pronalazi ga njegov otac i požuruje da ustane kako bi pobegli na malo ostrvo na jezeru gde se nalaze ostale životinje.

Novo proleće obnavlja spaljenu šumu. Sve životinje su se okupile oko Faline da pozdrave dva novorođena laneta. Bambi i njegov otac posmatraju ovu scenu sa brda i Veliki Princ šume se povlači ostavljajući sinu da zauzme njegovo mesto.

Žanr:animacija, drama, porodični
Godina:1942
Reziser: James Algar, Samuel Armstrong
Scenario: Felix Salten
Uloge:Hardie Albright, Stan Alexander, Bobette Audrey
Uzrast:NR
Award:2 osvojene
Studio: Walt Disney Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:70 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...