•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bafta nagrade 2020.: Glenda Jackson najbolja glumica, "Chernobyl" najbolja miniserija

Nagrade Britanske akademije za film i televizijsku umetnost (Bafta) dodeljene su u nekoliko kategorija. Bafta nagrada za najbolju glumicu pripala je Glendi Jackson za njenu prvu televizijsku ulogu u 27 godina u ostvarenju "Elizabeth Is Missing".

Jackson, sada u 84. godini, poslednji put je nominovana za Baftu 1974. godine. Ona je kazala kako je "apsolutno zapanjena" što je ovogodišnja Bafta pripala njoj, javlja BBC.

Miniserija "Chernobyl" Sky Atlantica osvojila je nagradu za najbolju miniseriju, dok je glavnom protagonisti Jaredu Harrisu pripala Bafta za najboljeg glavnog glumca.

Ovogodišnja dodela Bafte upriličena je u zatvorenom studiju BBC-ja na zapadu Londona gde su svi posetioci poštovali mere socijalne distance. Voditelj Richard Ayoade u jednom trenutku našalio se kazavši: "Žalosno je što je potrebna pandemija da bi se osigurali najosnovniji parametri ličnog prostora".

Nagrada za najbolji zabavni nastup dodeljena je Mo Gilliganu, dok je Sian Clifford nagrađena za najbolju žensku izvedbu u komičnom programu.

Najboljom sporednom glumicom proglašena je Naomi Ackie za ulogu u drami "The End of the F *** ing World", dok je nagrada za najboljeg sporednog glumca pripala Willu Sharpeu za ulogu u BBC-ovoj kriminalnoj drami "Giri / Haji".

Glumcu Idrisu Elbi večeras je uručeno specijalno priznanje zbog doprinosa promociji različitosti i novih talenata.

"Iskoristio sam svoju priliku i pružio je drugim ljudima kojima je ta prilika potrebna. Jednog dana ću možda dobiti nagradu za glumu, ali do tog dana stvaraću prilike da što više glumaca, pisaca i ljudi ispriča svoju priču", izjavio je Elba.

Podeli:



Preporucujemo