•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bad Santa (2003)

Šaljiva ekipa na šaljivom zadatku. Zvuči šaljivo, ali ovaj film o malo drugačijem Deda Mrazu prenerazio je republikansku ekipu i, ako je uopšte potrebno odvajati onaj dvojac, Disneyevce. A da li vam je čudno što je film izašao iz prezagrejane Miramaxove fabrike? A da je ubrzo zatim, ali ne samo zbog toga, nastao pravi raskol u tandemu Disney-Miramax? Većini vas pravih filmoljubaca verovatno i nije!

Šta je to toliko uzburkalo konzervativne duhove u ovom božičnim bojama obojenom filmiću, komediji čak? Billy Bob Thornton igra glavnu ulogu i ovaj put je potpuno drugačiji Deda Mraza od onog kakvog smo obično navikli da gledamo u filmovima – on je korumpiran, histeričan, pije, podriguje, prostači i “druži se” sa lepoticama iza zavese u robnoj kući dok ga ozarena dečica čekaju ne bi li im podelio poklone.

Dedica ne samo da im se vratio otvorenog šlica i krvavih očiju, nego je još imao i hrabrosti da im objasni da su glupi gubitnici koji veruju da Deda Mraz koji u saonicama dolazi i dobroj dečici deli poklone uopšte i postoji. Rasplakanu i preneraženu dečicu nasledile su scene brutalnih potera i krvoločnih ubistava... Gotovo smo zaboravili, Dedici za jednu noć društvo pravi verni partner u zločinu – patuljak Marcus.
Dvojcu se u zapletu priče pridružuje i upravnik robne kuće, 'kućni' detektiv, zavodljiva ljubiteljica Deda Mraza i osmogodišnjak koji veruje da je Thorntonov Mraz upravo onakav kakvog je i sam tražio. Režiser ove božične 'papazjanije' je Terry Zwigoff koji je svoje prste doboko upetljao i u komediju 'Ghost World'.
I lagana statistika za kraj: u režiserskoj verziji ovog božićnog filma, 170 se puta koristi reč 'fuck', 74 puta reč 'shit', 31 put 'ass', 10 puta reč 'bitch', i samo jednom reč 'kopile'. Sve to, naravno, u raznim jezičnim formama.

NNT
Žanr:komedija, krimi
Godina:2003
Reziser:Terry Zwigoff
Producent:Sarah Aubrey, John Cameron, Bob Weinstein
Scenario:Glenn Ficarra, John Requa
Uloge:Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 8 nominacija
Box office:60
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...