•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Avatar (2009)

Spektakl Jamesa Camerona priča je o marincu u kolicima koji dobija avatar - novo telo u kome može preživeti boravak na dalekoj planeti.

Jake Sully je bivši marinac prikovan za invalidska kolica. Bez obzira na invaliditet, Jake je ratnik i borac. Regrutovan je i poslat na Pandoru, daleku planetu na kojoj korporacije
vade redak mineral kojim će rešiti energetsku krizu na Zemlji. Budući da je Pandorina atmosfera otrovna, stvoren je Program Avatar kojim se ljudska svest spaja na avatar, biološko telo na daljinsko upravljanje koje može preživeti smrtonosnu Pandorinu atmosferu.

Avatari su genetski modifikovani hibridi ljudskog DNK i DNK Na'vija, urođenika sa Pandore. Ponovno rođen u svom avataru, Jake može hodati. Njegova je misija infiltrirati se među
Na'vije koji su postali glavna prepreka vađenju dragocene rude. Ali, stvari krenu drugim smerom kada lepa Na'vijka Neytiri spasi Jakeu život. Jakea prihvata njen klan i on, prolazeći kroz mnoga iskušenja i avanture, polako upoznaje njihov način života. Kako se odnos Jakea i Neytiri produbljuje, on počinje uvažavati Na'vije i na kraju postaje deo njih. Uskoro će biti stavljen na najveću probu i povesti ih u epsku bitku u kojoj će se odlučivati sudbina čitavog sveta...
U epskoj akcionoj pustolovini 'Avatar' James Cameron vodi nas u veličanstveni 3D svet kakav dosada nismo videli. Na dalekoj planeti Pandori jedan junak odlazi na put iskupljenja, predvodeći herojsku bitku za spas civilizacije vanzemaljaca koju je prihvatio kao vlastitu. Zamisao za ovaj film se Cameronu javila pre 14 godina, ali u to vreme nisu postojale tehnološke mogućnosti za ostvarivanje njegove vizije. Cameron je na filmu radio 10 godina, od čega poslednje četiri na samom snimanju.
Revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja. Budžet 'Avatara' je takav da spada među najskuplje filmove u istoriji kinematografije. Cameron je Oscara dobio kao redatelj filma 'Titanic' na kome je takođe premašivao rokove i prekoračivao propisani budžet, ali mu se to isplatilo.
Film je dobio odlične kritike, čak je proglašen 'najljepšim filmom koga ćete ikad videti',a jedine zamerke išle su na račun predvidljive i dobro poznate priče. Ipak, film je pohvalio i poznati kritičar Kenneth Turan koji se žestoko posvađao sa Cameronom zbog negativne kritike 'Titanica', a za ovaj film je imao samo hvale i proglasio ga je prelomnim 3D filmom.

NNT
Žanr:akcija, avantura, fantazija
Godina:2009
Reziser:James Cameron
Scenario:James Cameron
Uloge:Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver
Uzrast:PG-13
Award:3 Oscara, 53 nagrada i 71 nominacija
Box office:3
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.avatarmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:162 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...